Το 2019 η Pirelli ανακοίνωσε πως θα υπάρχουν μονάχα τρία διαθέσιμα χρώματα ελαστικών ανά αγώνα. Το άσπρο, το κίτρινο και το κόκκινο, που θα υποδεικνύουν τις σκληρές, τις μεσαίες και τις μαλακές γόμες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα υπάρχουν μόνο τρεις γόμες για όλα τα GP.

Οι γόμες θα είναι σκληρότερες ή μαλακότερες αναλόγως με τις απαιτήσεις της κάθε πίστας, αλλά οι χρωματισμοί θα παραμένουν ίδιοι. Παραδείγματος χάρη, η κόκκινη γόμα για το GP του Μονακό θα διαφέρει από την κόκκινη γόμα του GP στο Silverstone ή στη Suzuka. Η Pirelli τονίζει πως ο ακριβής αριθμός των διαθέσιμων γομών που θα είναι διαθέσιμες την σεζόν του 2019 θα ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο, μετά την έγκριση της FIA.

Πριν από κάθε αγώνα του 2019 η Pirelli θα ανακοινώνει τις διαθέσιμες σκληρές, μεσαίες και μαλακές γόμες κάθε αγώνα, έτσι ώστε ο θεατής να γνωρίζει τι ελαστικά χρησιμοποιούν τα μονοθέσια. Αυτό που δεν αλλάζει το 2019 είναι οι χρωματισμοί για τα βρόχινα ελαστικά, τα οποία θα συνεχίσουν να φορούν πράσινο και μπλε χρώμα.