Αυτή τη περίοδο η Formula 1 επικεντρώνεται στους κανόνες και τις δομές που θα διέπουν το sport από το 2021, με στόχο τη γεφύρωση των οικονομικών αντιθέσεων και της ανταγωνιστικότητας των ομάδων. Ο επικεφαλής της ομάδας της Scuderia Ferrari, όμως, Maurizio Arrivabene, θεωρεί ότι θα ήταν λάθος η F1 να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο προϊόν της και να μην εξετάσει πώς άλλοι παράγοντες, όπως η αύξηση της δημοτικότητας των Esports, έχουν επηρεάσει τη δημοτικότητά της, τονίζοντας:

Οι ανταγωνιστές μας σήμερα, και αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, είναι το PlayStation. Πιθανότατα πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικά και να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στους ανταγωνιστές μας. Σήμερα έχουμε μια ευρεία προσφορά ψυχαγωγίας και πρέπει να δούμε τα πάντα, όχι μόνο ορισμένα αθλήματα ή να προσπαθήσουμε να εξισορροπήσουμε τα πάντα. Το PlayStation είναι ο ανταγωνιστής μας; Κατά τη γνώμη μου, ναι, τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε τα PlayStation; Πρέπει να κάνουμε κάτι πιο ενδιαφέρον, πιθανότατα. Σήμερα η προσφορά είναι μεγαλύτερη από ό,τι πριν από πολλά χρόνια.

Η Ferrari είναι η μόνη ομάδα της F1 που δεν συμμετέχει στο δεύτερο πρωτάθλημα eSports, με την ιταλική ομάδα να μην είναι αντίθετη στο budget cap, ενώ ταυτόχρονα έχει μαλακώσει την στάση της και την απειλή της για αποχώρηση από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά εξακολουθεί να είναι επιφυλακτική για το πώς θα εφαρμοστούν οι νέοι κανονισμοί.

Ο Arrivabene δήλωσε ότι η μείωση του κόστους είναι σωστή, αλλά για να αυξηθεί το ενδιαφέρον για την F1 δεν αρκεί αυτό, προσθέτοντας:

Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας [και να αναρωτηθούμε]. “Πώς είναι το επίπεδο ενδιαφέροντος σήμερα στην F1 σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό που πρέπει να κάνουμε δεν είναι το budget cap στον προϋπολογισμό, είναι μία από τις λύσεις αλλά δεν είναι η [μόνη] λύση.

Πρέπει να ξαναλανσάρουμε το άθλημα, [και] για να γίνει αυτό είναι μια περίπλοκη και σύνθετη εξίσωση. Αν σε κάποιο σημείο το κοινό γίνεται ολοένα και πιο μεγάλο σε ηλικία και εργάζεσαι στο να διατηρήσεις αυτό που έχεις και η προσοχή σου είναι λιγότερο επικεντρωμένη στο να κερδίσεις τη νεότερη γενιά, αυτό σημαίνει ότι έχεις κάποιο πρόβλημα. Και πρέπει να βρούμε μια λύση.

Ωστόσο, ο Arrivabene πρότεινε ότι θα ήταν άδικο να χειριστεί κανείς πλήρως την ανταγωνιστικότητα των ομάδων και για να το κάνει πιο εύκολα κατανοητό συγκρίνει την ανομοιογένεια του μεγεθών και του πλούτου των ποδοσφαιρικών ομάδων, λέγοντας:

Πώς μπορείτε να πεις στη Ρεάλ Μαδρίτης “Λυπάμαι, αν παίζετε με τη μικρή ομάδα, μην παίζετε με την καλύτερη ομάδα σας, παίξτε με την μεσαία ομάδα σας; Έλα, είναι γελοίο. Το άθλημα γίνεται από τις μεγάλες ομάδες και είναι μέρος της γοητείας του αθλήματος.

Προσωπικά, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με την τελευταία πρόταση.