Και η VW συνεργάζεται με την Baidu για την ανάπτυξη αυτόνομων αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

Η VW γίνεται μια ακόμη εταιρία που συνεργάζεται με την Baidu, με τον κινεζικό διαδικτυακό κολοσσό να αναπτύσσει την πλατφόρμα πλήρως αυτοματοποιημένης οδήγησης, Apollo.

Με την είσοδο της VW στην πλατφόρμα Apollo, η γερμανική εταιρία αποκτά και έδρα στο διοικητικό συμβούλιο της. Στο project Apollo εμπλέκονται περισσότερες από 130 εταιρίες παγκοσμίως, ανάμεσά τους οι Volvo, Ford, BMW, Microsoft, Chery Automobile, Great Wall Motors, Bosch, Continental, ZF και Nvidia.

Σύμφωνα με έρευνες, έως το 2040, αναμένεται να έχουν πουληθεί περισσότερα από 14,5 εκατ. αυτόνομα αυτοκίνητα στη Κίνα. Η VW θα ξεκινήσει τις δοκιμές χρησιμοποιώντας ένα e-Golf εξοπλισμένο με το λογισμικό της Apollo.

Η Baidu δημιούργησε πέρυσι την κοινοπραξία Apollo -η οποία χρησιμοποιεί μια προσέγγιση ανοιχτού κώδικα- σε τρίτους για να επιταχύνει την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων ενόψει του σκληρού ανταγωνισμού της Waymo της Google και της Tesla.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...