Μετά την ανάκληση 435 Volkswagen T-Roc στην Ελλάδα, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει για τον ίδιο λόγο και 197 Audi Q2.

Συγκεκριμένα η ανάκληση αφορά τα Q2 με χειροκίνητο κιβώτιο και κινητήρα 1.0 TSI, παραγωγής Φεβρουαρίου 2016 έως Ιουνίου 2018, στα οποία μπορεί υπό ορισμένες συνθήκες να δηλωθεί λανθασμένα στον εγκέφαλο κινητήρα κατά τη λειτουργία ρελαντί ότι είναι επιλεγμένη ταχύτητα, παρόλο που είναι επιλεγμένη η «νεκρά». Στην περίπτωση αυτή υπάρχει το ενδεχόμενο κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου – υπό συγκεκριμένες συνθήκες – να προκληθεί ανεπιθύμητο λύσιμο
του ηλεκτρονικού φρένου στάθμευσης (EPB) κατά το άφημα του συμπλέκτη και ενώ δεν έχει επιλεγεί ταχύτητα. Το παραπάνω σύμπτωμα δεν εμφανίζεται όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν γραπτώς ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Συνεργάτες Service Audi της εταιρείας Kosmocar A.E. για να γίνει αναβάθμιση λογισμικού του εγκεφάλου ESC, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών Audi στο τηλέφωνο 210 9981200 από 09.00 – 18.00 καθημερινά ή στο email: customercare@kosmocar.gr.