Οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τη πίστα της Monza εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές στη χάραξη της διαδρομής, να προχωρήσουν σε αλλαγές στη κεντρική κερκίδα αλλά και να δημιουργήσουν νέους δρόμους για την ευκολότερη πρόσβαση στη πίστα, μια επένδυση ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Angelo Sticchi Damiani, πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού ACI, σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε πως σκέφτονται να αφαιρέσουν το δεύτερο από τα τρία χαρακτηριστικά chicane της πίστας, να αυξήσουν το πλάτος της αγωνιστικής γραμμής στα 12 μέτρα, αλλά και να κάνουν αλλαγές στη δεύτερη Lesmo, ώστε αυτή να έχει τη χάραξη που είχε μέχρι το 1994, προκειμένου να αυξηθεί η ταχύτητα των μονοθεσίων.

Οι αλλαγές έχουν ορίζοντα το 2022, όταν και θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από τη δημιουργία της πίστας, με τον Angelo Sticchi Damiani να δηλώνει πως θέλει να δημιουργήσει μια πίστα που δεν θα υπάρχει όμοια της στο καλεντάρι της Formula 1. Κλειδί των παραπάνω αναβαθμίσεων είναι η επέκταση του συμβολαίου που έχει η πίστα με την Liberty Media, ώστε η Monza να εξακολουθήσει να βρίσκεται στο καλεντάρι της Formula 1 από το 2020 και μετά.

[Photos: Monza Eni Circuit]