Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αποδοκιμάζει την ΕΕ και την απαγόρευση πωλήσεων αυτοκινήτων με κινητήρες εσ. καύσης

Σχετικά άρθρα

Τρεις εβδομάδες μετά τις δηλώσεις του υπουργό Μεταφορών της Ιταλίας, Matteo Salvini, ότι η απαγόρευση πωλήσεων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν έχει κανένα οικονομικό, περιβαλλοντικό ή κοινωνικό νόημα, έρχεται τώρα η πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Giorgia Meloni, να υποστηρίξει αυτήν την απαγόρευση της πώλησης νέων αυτοκινήτων με μηδενικές εκπομπές ρύπους από το 2035.

Πιο συγκεκριμένα, η Meloni θεωρεί ότι η απαγόρευση είναι παράλογη και πλήττει τα οικονομικά συμφέροντα της Ιταλίας, τονίζοντας σε συνέντευξη Τύπου στο τέλος του περασμένου έτους:

Όχι, δεν το θεωρώ λογικό, τη θεωρώ βαθιά επιβλαβή για το παραγωγικό και μεταποιητικό τομέα της χώρας.

Τα παραπάνω λόγια της Ιταλίδας πρωθυπουργού χαιρετίστηκαν από τον πρόεδρο της Αυτοκινητικής Ένωσης της Ιταλίας, Angelo Sticchi Damiani, ο οποίος είπε:

Ένα χειροκρότημα στο θάρρος και τη σαφήνεια της πρωθυπουργού Giorgia Meloni η οποία αναφέρεται σε μια αλήθεια η οποία έχει γίνει πλέον επαληθεύσιμη από οποιονδήποτε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Η Stellantis επενδύει €100 εκατ. για νέα μπαταρία του Fiat 500e

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μιας νέας μπαταρίας για το Fiat 500e, που θα αυξήσει την αυτονομία...