Η Formula 1 και η FIA μόλις ανακοίνωσαν τις αλλαγές στο πρόγραμμα για το Grand Prix της Emila Romagna, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 16-18 Απριλίου, στην πίστα της Imola. Πιο συγκεκριμένα, ως ένδειξη σεβασμού στην κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου, οι κατατακτήριες του Σαββάτου θα πραγματοποιηθούν στις 15:00, ώρα Ελλάδας, για να μην συμπέσουν με την κηδεία.

Ως αποτέλεσμα, θα μετακινηθεί και το FP3, το οποίο θα γίνει στις 12:00 ώρα Ελλάδας, προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς, που αναφέρουν ότι οι κατατακτήριες πρέπει να γίνονται 120 λεπτά μετά το τέλος του FP3.

Την Παρασκευή, το FP2 θα μετακινηθεί στις 15:30, ενώ και το FP1 θα μετακινηθεί στις 12:00 ώρα Ελλάδας, λόγω των κανονισμών που απαιτούν αυτές οι περίοδοι να διαχωρίζονται από τουλάχιστον δυόμιση ώρες, και ότι το FP3 πρέπει να ξεκινά τουλάχιστον δεκαεννέα ώρες μετά τέλος του FP2.

Τέλος, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν τις κατατακτήριες, με τον αγώνα της Κυριακής να μην αλλάζει ώρα και να ξεκινά στις 16:00 ώρα Ελλάδας.