Δεν θα τεθούν σε ισχύ οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων στην Εγνατία Οδό από την 1η Ιανουαρίου όπως είχε ανακοινωθεί, καθώς η Κομισιόν έχει απορρίψει την σχετική τιμολογιακή πολιτική που προέβλεπε τις αυξήσεις, ζητώντας ο υπολογισμός της τιμής των διοδίων στα βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων να γίνεται με βάση της εκπομπές ρύπων τους.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση από την 1η Ιανουαρίου 2019 τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους Έβρου επρόκειτο να αυξηθούν από 0,03 ευρώ (με ΦΠΑ) σε 0,05 ευρώ (με ΦΠΑ), ανά χιλιόμετρο, για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα. Η αναπροσαρμογή αυτή συνεπάγεται αυξήσεις από 66% έως 150% στα διόδια της Εγνατίας Οδού.

Ο κ. Αντωνούδης γνωστοποίησε, επίσης πως είναι ειλημμένη απόφαση να μην λειτουργήσουν τα διόδια στο Ωραιόκαστρο. Στις αυξήσεις τιμών στην Εγνατία Οδό, το υπουργείο Υποδομών αντιπαραθέτει το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, ο ανάδοχος του οποίου αναμένεται να ανακηρυχθεί τον Απρίλιο, με το έργο να έχει αρχικό προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ.