Η BMW Individual, το customization τμήμα της γερμανικής εταιρίας, παρουσιάζει μια one-off έκδοση για την M850i, που την ονομάζει Night Sky edition. Το μοντέλο παρουσιάστηκε σήμερα με αφορμή το εξαιρετικά έντονο φαινόμενο “βροχής” μετεωριτών, που αναμένεται σήμερα το βράδυ, από τις 3 έως τις 4 Ιανουαρίου του 2019.

Για το λόγο αυτό, η Night Sky έκδοση του γερμανικού gran tourer είναι βαμμένη σε ένα χρώμα που θυμίζει τον νυχτερινό ουρανό. Αρχικά, η BMW έβαψε το coupe σε ένα βαθύ, μη μεταλλικό μαύρο χρώμα και στη συνέχεια το πέρασε με τη σκοτεινή απόχρωση του μεταλλικού χρώματος San Marino Blue, με τα χαμηλότερα σημεία να είναι βαμμένα σε πιο ανοιχτή απόχρωση.

Περνώντας στο εσωτερικό, οι μηχανικοί της BMW Individual έχουν κάνει χρήση σπάνιων και εξωγήινων υλικών, δίνοντας στο αυτοκίνητο μια μοναδική και εξαιρετικά πρωτότυπη αισθητική. Την κεντρική κονσόλα κοσμούν ένθετα από μετεωρίτη, όπως επίσης τον διακόπτη εκκίνησης του κινητήρα, τον πιεζοπεριστροφικό διακόπτη του iDrive και μέρος των μαρσπιέ. Τα ένθετα μπορούν εύκολα να αναγνωριστούν από τη γραμμική εμφάνισή τους, την οποία οι εμπειρογνώμονες αποκαλούν μοτίβο Widmanstatten, όπως περιέγραψε κάποιος αυτή την εμφάνιση στις αρχές του 19ου αιώνα. Αυτή είναι το αποτέλεσμα σχηματισμού κρυστάλλων σιδήρου-νικελίου σε μετεωρίτες κατά τη διάρκεια περίπου 10 εκατομμυρίων ετών.

Εκτός από τα παραπάνω, στην καμπίνα υπάρχει LED κρυφός φωτισμός, που μοιάζει με αστέρια, ενώ η BMW έχει τοποθετήσει τρισδιάστατα εκτυπωμένες δαγκάνες φρένων, οι οποίες είναι κατά 30% πιο ελαφριές από τα φρένα που υπάρχουν στην “απλή” 8άρα.