Η BMW έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη της νέα γενιάς ηλεκτροκινητήρων της που θα τοποθετηθούν στα μοντέλα της από το 2020 και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Stefan Juraschek, αντιπρόεδρος ανάπτυξης ηλεκτροκινητήρων της BMW, αποκάλυψε πως το σημαντικό πλεονέκτημά τους θα είναι οι συμπαγείς διαστάσεις τους, μιας και σε ένα μόνο μπλοκ θα ενσωματώνουν τον ηλεκτροκινητήρα, το σύστημα μετάδοσης και τα ηλεκτρονικά υποσυστήματα, όντας ένα ενιαίο σύστημα.

Οι νέοι ηλεκτροκινητήρες εκτός από μικρότερες διαστάσεις, θα προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις, ενώ συνάμα θα κοστίζουν λιγότερο. Η BMW θα συνδυάσει του νέους ηλεκτροκινητήρες της με τη νέα γενιά μπαταριών, έτσι ώστε τα νέα της αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα να προσφέρουν αυτονομία έως και 700 χλμ ανά φόρτιση, ενώ τα plug-in υβριδικά έως και 100 χλμ.

Η iX3 θα γίνει το πρώτο μοντέλο της BMW που θα εξοπλιστεί με τη νέα γενιά ηλεκτροκινητήρων, ενώ θα ακολουθήσουν τα i4 και iNext. Στόχος της BMW είναι έως το 2025 να προσφέρει στην αγορά 12 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και 13 plug-in υβριδικά.