Παρότι σε λιγότερο από 2 μήνες θα δούμε το concept του νέου Seat Leon, με τη νέα γενιά να αναμένεται το τρίτο τρίμηνο του έτους, η ισπανική εταιρία ανακοίνωσε σήμερα ότι το υπάρχον Leon είναι διαθέσιμο με τον 1.500άρη τετρακύλινδρο κινητήρα, απόδοσης 130 ίππων και 200 Nm ροπής και καύσιμο φυσικό αέριο (CNG). Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6-τάχτυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ή με ένα 7-τάχυτο αυτόματο διπλοσύμπλεκτο, με την τελική ταχύτητα να είναι 205 χλμ/ώρα και 199 χλμ/ώρα αντίστοιχα.

Η Seat αναφέρει ότι ο εν λόγω κινητήρας λειτουργεί σε κύκλο καύσης Miller, έχει νέας γενιάς turbo μεταβλητής γεωμετρίας και ένα προηγμένο σύστημα stop/start. Τα έμβολα είναι επικαλυμμένα με νικέλιο/χρώμιο, ενισχυμένες έδρες βαλβίδων που αυξάνουν την αντοχή στη φθορά και μεγαλύτερες βαλβίδες που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αερίου.

Το νέο Leon TGI Evo διαθέτει τρεις δεξαμενές CNG με χωρητικότητα 17.7 κιλών (μεγαλύτερη από πριν), με την ισπανική εταιρία να αναφέρει ότι η αυτονομία του αυτοκινήτου με χρήση CNG είναι 500 χλμ., στα οποία μπορούν να προστεθούν επιπλέον 150 χλμ. με χρήση βενζίνης.