Η Tesla μηνύθηκε από οικογένεια θύματος που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Σχετικά άρθρα

O 18χρονος Edgar Monserratt έχασε τη ζωή του στις 8 Μαΐου του 2018 στο Φορτ Λοντερντέιλ της Φλόριντα των ΗΠΑ, όταν βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού ενός Tesla Model S, το οποίο οδηγούσε ο Barrett Riley. Ο Riley έχασε τον έλεγχο του Model S ενώ κινούνταν με ταχύτητα 186 χλμ/ώρα, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να πέσει αρχικά πάνω σε έναν τοίχο και στη συνέχεια να σταματήσει πάνω σε έναν φωτεινό σηματοδότη. Το αυτοκίνητο πήρε φωτιά με αποτέλεσμα τόσο ο Riley όσο και ο Monserratt να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την μήνυση, ο Riley στις 3 Μαρτίου του 2018 είχε πιαστεί να κινείται με ταχύτητα 180 χλμ/ώρα. Έτσι οι γονείς του είχαν εγκαταστήσει περιοριστή ταχύτητας, που εμπόδιζε το Model S να πιάσει ταχύτητα μεγαλύτερη των 136 χλμ/ώρα. Έναν μήνα μετά, το αυτοκίνητο πήγε για service σε μια αντιπροσωπεία της Tesla, η οποία αφαίρεσε τον περιοριστή, χωρίς να ενημερώσει την οικογένεια του Riley.

Οι ενάγοντας ισχυρίζονται πως εάν δεν είχε αφαιρεθεί ο περιοριστής ταχύτητας, τότε το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να πιάσει ταχύτητα μεγαλύτερη των 136 χλμ/ώρα και έτσι το ατύχημα θα είχε αποφευχθεί και οι δύο έφηβοι θα ζούσαν.

Έτσι η οικογένεια του Monserratt αποφάσισε να μηνύσει την Tesla, κατηγορώντας την για αμέλεια που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του γιου της, ζητώντας παράλληλα και χρηματική αποζημίωση αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης οι δικηγόροι της οικογένειας κατηγορούν την Tesla πως δεν προστατεύει επαρκώς τις μπαταρίες του Model S, μιας και αυτές πήραν φωτιά δύο φορές μετά την αρχική κατάσβεση τους.

Εκπρόσωπος της Tesla δήλωσε πως οι σκέψεις της εταιρίας είναι με τις οικογένειες που έχουν πληγεί από αυτή τη τραγωδία, προσθέτοντας πως δυστυχώς κανένα αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να αντέξει μια τέτοια σύγκρουση με αυτή τη ταχύτητα.

ΠηγήArstechnica

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...