Η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε στην έκθεση των Βρυξελλών το NV300 Concept-van, με το οποίο θέλει να τονίσει την ευελιξία των επαγγελματικών οχημάτων της, ως προς τις εξατομικευμένες μετασκευές, όλων των τύπων.

Το NV300 Concept-van διαθέτει πολυάριθμα πρακτικά και καινοτόμα χαρακτηριστικά, δείχνοντας πώς η γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) της Nissan, μπορεί να αποτελέσει τον τέλειο συνεργάτη για επαγγελματίες, οποιουδήποτε κλάδου των κατασκευών και του εμπορίου.

Ο χώρος φόρτωσης του οχήματος είναι πλήρως εξοπλισμένος, ως κινητό ξυλουργείο, με τη Nissan να αναδεικνύει με αυτόν τον τρόπο την ευελιξία των φορτηγών της σε εξειδικευμένες μετασκευές. Για έναν ξυλουργό που μετακινείται τακτικά λόγω της φύσης του επαγγέλματος, η λύση αυτή θα του επιτρέπει να τροφοδοτεί με ρεύμα τα εργαλεία του, με εξαιρετικά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Το NV300 Concept-van έρχεται εξοπλισμένο με μια ενσωματωμένη λύση φορητής μπαταρίας, που ονομάζεται Nissan Energy ROAM. H συγκεκριμένη λύση, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο, αδιάβροχο πακέτο παροχής ισχύος που προσφέρει άνεση και αθόρυβη ισχύ, χωρίς εκπομπές ρύπων, ενώ το όχημα βρίσκεται εν κινήσει. Με χωρητικότητα αποθήκευσης 700Wh και μέγιστη ισχύ εξόδου 1kW, αυτή η λύση φορητής μπαταρίας είναι ένας υπερσύγχρονος ενεργειακός κόμβος για επαγγελματίες που κινούνται συνεχώς.

Συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών δεύτερου κύκλου, που ανακτώνται από τα Leaf που έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους, το Energy ROAM είναι το τελευταίο παράδειγμα που αναδεικνύει τον ρόλο της εταιρίας στην αειφόρο ενεργειακή τεχνολογία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φορητή μπαταρία μπορεί να φορτιστεί και με ένα εξάρτημα ηλιακού φωτοβολταϊκού πάνελ, που τοποθετείται στην οροφή του NV300 Concept-van.