Η Boeing παρουσίασε το πρωτότυπο του ιπτάμενου ταξί της που έχει ξεκινήσει ήδη της δοκιμές του. Το συγκεκριμένο όχημα, ονομάζεται PAV και λειτουργεί τόσο αυτοκίνητο, όσο και ως αεροσκάφος

To μήκους 9,14 μέτρων και πλάτους 8,53 μέτρων όχημα της Boeing είναι ένας συνδυασμός αεροπλάνου, ελικοπτέρου και drone με δυνατότητα να κινείται και στο έδαφος. To PAV (Passenger Air Vehicle) είναι ένα αυτόνομο όχημα μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα, μια δυνατότητα που του επιτρέπει να κινείται άνετα και να μεταφέρει επιβάτες ή φορτία εντός των αστικών περιοχών.

O John Langford, πρόεδρος και CEO Aurora Flight Sciences, εταιρείας που εξαγόρασε πέρυσι η Boeing και ανέλαβε την κατασκευή του PAV δήλωσε μεταξύ άλλων:

Έχουμε μπροστά μας ένα πραγματικά επαναστατικό όχημα. Στόχος είναι η κατασκευή τριών μοντέλων: ένα που θα μπορεί να μεταφέρει δύο επιβάτες, ένα με δυνατότητα μεταφοράς τεσσάρων ατόμων και ένα που θα μεταφέρει φορτία. Το PAV θα μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες και τα φορτία σε αποστάσεις ως 80 χλμ. από το σημείο εκκίνησης .

Διαθέτει 9 ηλεκτροκινητήρες και είναι σχεδιασμένο να καλύπτει αποστάσεις έως 80 χλμ. Το όχημα θα προσφέρεται και σε έκδοση μεταφοράς εμπορευμάτων, που ονομάζεται CAV (Cargo Air Vehicle) και μπορεί να μεταφέρει εμπορεύματα βάρους έως και 226,8 κιλών.