Εντυπωσιασμένη η M-Sport με το ντεμπούτο του Valtteri Bottas σε αγώνα rally

Σχετικά άρθρα

Ο Valtteri Bottas έτρεξε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Rally Arctic Lapland με ένα Ford Fiesta WRC της M-Sport, σε συνεργασία με το σχέδιο Flying Finn της Φινλανδίας για τη στήριξη των νέων οδηγών, του φινλανδικού πρωταθλήματος Ράλλυ και της AKK-Motorsport.

Το αυτοκίνητο ήταν προετοιμασμένο από τους μηχανικούς της M-Sport και για συνοδηγό του ο οδηγός της Mercedes-AMG F1 team είχε τον Timo Rautiainen. Μαζί κατάφεραν να κερδίσουν μια ειδική διαδρομή και να τερματίσουν τελικά στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Bottas έτρεξε σε αγώνα rally και ο επικεφαλής της ομάδας Rich Millener, με την οποία έτρεξε, δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι της M-Sport ήταν πολύ εντυπωσιασμένοι από την οδήγηση του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Όπως θα περίμενε κανείς με έναν οδηγό της Formula 1, δεν ήταν η ταχύτητα που θα έπρεπε να ανησυχεί κανείς γι ‘αυτόν, αλλά η τεχνική του ανάμεσα στα δέντρα, και ήταν πολύ καλή – πραγματικά φάνηκε να διασκεδάζει με τον εαυτό του. Μία από τις διαφορές που οι μηχανικοί διαπίστωσαν ήταν στο στυλ οδήγησης. Δεν πατούσε τέρμα το γκάζι όλη την ώρα. Μόλις οι οδηγοί του WRC νιώσουν ότι έχουν πρόσφυση, πατάνε τέρμα το γκάζι. Αλλά σε ένα μονοθέσιο της Formula 1 ψάχνεις συνεχώς και αναζητάς την πρόσφυση, και έτσι δεν πατάς πάντα κατευθείαν τέρμα το γκάζι.

Πήγε καλά. Για πρώτο του ράλι να τρέξει με ένα καινούριο WRC αγωνιστικό που δεν είχε οδηγήσει ποτέ πριν, δουλεύοντας με μια ομάδα που δεν γνώριζε και έναν συνοδηγό που επίσης δεν γνώριζε, ο οποίος του διάβαζε σημειώσεις για πρώτη φορά, η πέμπτη θέση δεν είναι ένα κακό αποτέλεσμα στους -30 βαθμούς Κελσίου.

Ελπίζω να τον δω πίσω στο αυτοκίνητο, είναι καλό για το άθλημα και ενδιαφέρον να δω αυτή την μετάβαση. Αν είχαμε την ευκαιρία, θα θέλαμε να τον φέρνουμε για δοκιμές στη Βρετανία, αλλά το πρόγραμμα του είναι πολύ, πολύ φορτωμένο. Ο Robert [Kubica] είναι πολύ καλός “πωλητής” του WRC, και είναι πάλι στην F1 φέτος, γι ‘αυτό είμαι σίγουρος ότι θα δούμε κάποιο ενδιαφέρον.

Ο οδηγός της M-Sport, Teemu Suninen, ο οποίος ακολούθησε την πρόοδο του Bottas παρότι ο ίδιος έτρεχε στο Ράλλυ του Monte Carlo, πρόσθεσε:

Θα έλεγα ότι έκανε εξαιρετική δουλειά. Δεν ήταν ο γρηγορότερος οδηγός, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις να είναι ο ταχύτερος. Πριν από τον αγώνα είπα ότι ήλπιζα ότι θα μπορούσε να κάνει τον ταχύτερο χρόνο για μια ειδική και το έκανε, οπότε μπορεί να είναι πολύ χαρούμενος. Και είναι καλό το ότι δεν έκανε λάθη ή δεν κόλλησε στα χιόνια.

Πηγήmotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...