Η αγωνιστική ομάδα ES Μotorsport ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross της FIA και για το λόγο αυτό εργάζεται σκληρά για την εξέλιξη του αγωνιστικού Skoda Fabia. Η ομάδα έχει κάνει δοκιμές του νέου αγωνιστικού σε διάφορες πίστες, όπως η πίστα Bikernieki στη Ρίγα της Λετονίας.

Πίσω από το τιμόνι έχουν βρεθεί τρεις οδηγοί, ο νικητής του rally Dakar, Nasser Al-Attiyah, ο κορυφαίος Ολλανδός οδηγός rally Kevin Abbring και ο Mads Ostberg, οι οποίοι με την εμπειρία τους έκαναν συγκρίσεις μεταξύ του νέου αυτοκινήτου και του ρυθμού των σημερινών ομάδων του World RX. Ο Abbring έκανε δοκιμές και σε ασφάλτινες ειδικές στην Τσεχία, καθώς δόθηκε έμφαση στα συστήματα ψύξης και φρένων.

Μέχρι στιγμής, έχουν ολοκληρωθεί πάνω από 1.000 χιλιόμετρα δοκιμών και έχουν αλλαχτεί 86 σετ ελαστικών, με την ομάδα να προετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα του 2019, που θα γίνει στη Yas Marina στο Αμπού Ντάμπι στις 5/6 Απριλίου του επόμενου έτους.

Η Fabia κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τον Thierry Viardot από τη Viason Sport και τον Ken Skidmore από την Autotek, με την λιθουανική ομάδα ES Μotorsport να μην έχει επιβεβαιώσει ακόμα ποιοι οδηγοί θα τρέξουν για αυτήν.