Καμία έκπληξη θα έλεγα, καθώς το Mazda MX-5 είναι άκρως ερωτεύσιμο αυτοκίνητο. Όπως ξέρεις, την προηγούμενη εβδομάδα η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε στην έκθεση του Σικάγο το MX-5 30th Anniversary Edition, το οποίο -όπως είναι προφανές- γιορτάζει τα 30 χρόνια κυκλοφορίας του. Σε αυτά τα χρόνια, το ιαπωνικό roadster έχει πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα, καθιστώντας το πιο επιτυχημένο παγκοσμίως.

Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε 3.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως και από τα αυτά τα 500 θα κυκλοφορήσουν στην αγορά των Η.Π.Α., με την εταιρία να αναφέρει ότι έγιναν sold out σε τέσσερις ώρες. Πιο συγκεκριμένα, 125 λεπτά μετά την έναρξη των παραγγελιών, είχαν ήδη πουληθεί 100 αυτοκίνητα, ενώ την πρώτη ώρα 250 αυτοκίνητα, με τα 500 να “φεύγουν” σε 4 ώρες.

Η 30th Anniversary έκδοση είναι διαθέσιμη τόσο για το κλασικό soft-top αμάξωμα, όσο και για το RF και έρχεται αποκλειστικά με ένα νέο πορτοκαλί (Racing Orange) χρώμα. Επιπλέον, η Mazda τοποθετεί στο MX-5 30th Anniversary Edition σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες (Rays ZE40 RS30), εξελιγμένες αποκλειστικά για το MX-5 σε συνεργασία με την Rays. Ακόμα, υπάρχει ειδικό ταμπελάκι με τον αύξων αριθμό στα εμπρός φτερά του αυτοκινήτου.

Τέλος, το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με φρένα της Brembo, τα οποία είναι βαμμένα σε πορτοκαλί χρώμα, Recaro καθίσματα, Bilstein αμορτισέρ, Bose ηχοσύστημα με εννιά ηχεία και συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto.