Citroen Ami One Concept

Σχετικά άρθρα

Η Citroen αποκάλυψε το πρωτότυπο που θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές του επόμενου μήνα. Το ονομάζει Ami One Concept και μας δείχνει το όραμα της γαλλικής εταιρίας για το πως φαντάζεται τις αστικές μεταφορές του μέλλοντος, με το πρωτότυπο να χρησιμοποιείται κυρίως για car sharing.

Το Citroen Ami One Concept έχει μήκος μόλις 2,5 μέτρα, πλάτος 1,5 μέτρο, ύψος 1,5 μέτρο και ζυγίζει μόλις 425 κιλά. Είναι αμιγώς ηλεκτρικό και έχει μέγιστη ταχύτητα 45 χλμ/ώρα, κάτι που σημαίνει πως σε ορισμένες χώρες δεν απαιτείται δίπλωμα οδήγησης προκειμένου να το οδηγεί κάποιος.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που τροφοδοτούν με ενέργεια τον ηλεκτροκινητήρα, βρίσκονται στο πάτωμα και χρειάζονται 2 ώρες προκειμένου να φορτίσουν πλήρως, προσφέροντας αυτονομία 100 χλμ.

Διαθέτει ένα σύστημα παραγωγής τεχνητού ήχου με ανδρικές και γυναικείες φωνές που αλλάζουν ανάλογα με την ταχύτητα που κινείται το όχημα, προκειμένου να προειδοποιεί τους πεζούς.

Στο εσωτερικό του μπορεί να μεταφέρει δύο επιβάτες, με τον οδηγό να ξεκλειδώνει την πόρτα κάνοντας χρήση QR, ενώ στη συνέχεια θα τοποθετεί το smartphone σε ένα ειδικό σημείο πάνω από τον πίνακα οργάνων, προκειμένου το αυτοκίνητο να εκκινήσει, με το smartphone να λειτουργεί και ως head-up display.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Jeep: Τα 4 πρωτότυπα για το φετινό Easter Jeep Safari

Τέσσερα πρωτότυπα ετοίμασε η Jeep για το φετινό Easter Jeep Safari που διεξάγεται για ακόμη μια χρονιά στην έρημο Moab, στην Γιούτα των HΠΑ....

BMW Vision Neue Klasse X concept

Μετά τις διαρροές, η BMW αποκάλυψε σήμερα το Vision Neue Klasse X concept, ήτοι ένα νέο Vision όχημα που προσφέρει μια πρόγευση της Neue...

Και νέα διαρροή του BMW Vision Neue Klasse X concept

Διέρρευσαν δύο ακόμη φωτογραφίες του Vision Neue Klasse X concept, του νέου πρωτότυπου της BMW που θα παρουσιαστεί στις 21 Μαρτίου. Το πρωτότυπο μας...
Autoblog.gr