Η Citroen αποκάλυψε το πρωτότυπο που θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές του επόμενου μήνα. Το ονομάζει Ami One Concept και μας δείχνει το όραμα της γαλλικής εταιρίας για το πως φαντάζεται τις αστικές μεταφορές του μέλλοντος, με το πρωτότυπο να χρησιμοποιείται κυρίως για car sharing.

Το Citroen Ami One Concept έχει μήκος μόλις 2,5 μέτρα, πλάτος 1,5 μέτρο, ύψος 1,5 μέτρο και ζυγίζει μόλις 425 κιλά. Είναι αμιγώς ηλεκτρικό και έχει μέγιστη ταχύτητα 45 χλμ/ώρα, κάτι που σημαίνει πως σε ορισμένες χώρες δεν απαιτείται δίπλωμα οδήγησης προκειμένου να το οδηγεί κάποιος.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που τροφοδοτούν με ενέργεια τον ηλεκτροκινητήρα, βρίσκονται στο πάτωμα και χρειάζονται 2 ώρες προκειμένου να φορτίσουν πλήρως, προσφέροντας αυτονομία 100 χλμ.

Διαθέτει ένα σύστημα παραγωγής τεχνητού ήχου με ανδρικές και γυναικείες φωνές που αλλάζουν ανάλογα με την ταχύτητα που κινείται το όχημα, προκειμένου να προειδοποιεί τους πεζούς.

Στο εσωτερικό του μπορεί να μεταφέρει δύο επιβάτες, με τον οδηγό να ξεκλειδώνει την πόρτα κάνοντας χρήση QR, ενώ στη συνέχεια θα τοποθετεί το smartphone σε ένα ειδικό σημείο πάνω από τον πίνακα οργάνων, προκειμένου το αυτοκίνητο να εκκινήσει, με το smartphone να λειτουργεί και ως head-up display.