Η Ferrari μας δείχνει τα μυστικά της F8 Tributo

Σχετικά άρθρα

Το πιο πρόσφατο δημιούργημα της Ferrari είναι η F8 Tributo, η ανανεωμένη έκδοση της 488 GTB. Η ιταλική εταιρία έχει ετοιμάσει ορισμένα video του αυτοκινήτου, που ανάμεσά τους υπάρχουν και δύο που εξηγούν την αεροδυναμική αλλά και τις επιδόσεις της.

Το αυτοκίνητο φορά τον 3,9-λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 720 ίππων με στις 8.000 σ.α.λ με 770 Nm ροπής στις 3.250 σ.α.λ.Έχει μήκος 4.611 mm, πλάτος 1.979 mm, ύψος 1.206 mm και ζυγίζει 1.330 κιλά. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,9 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 7,8 δευτερόλεπτα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 340 χλμ/ώρα.

Η Ferrari F8 Tributo αποδίδει 50 άλογα περισσότερα από την 488 GTB, ενώ είναι ελαφρύτερη κατά 40 κιλά. Η αεροδυναμική έχει βελτιωθεί κατά 10%, ενώ εξοπλίζεται με την τελευταία έκδοση (6.1) του συστήματος Side Slip Angle Control. Επίσης έχει τη νέα έκδοση του Ferrari Dynamic Enhancer (FDE+) που ενεργοποιείται με την επιλογή Race στο manettino, προσφέροντας τις μέγιστες επιδόσεις σε ένα μεγαλύτερο εύρος οδηγών.

Το μοντέλο λειτουργεί ως “γέφυρα” ανάμεσα στην παλιά και στη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Ferrari, με το μπροστά μέρος να διαθέτει το S-Duct που είδαμε στην 488 Pista. Αυτό είναι επανασχεδιασμένο και βελτιώνει κατά 15% την αεροδυναμική πίεση σε σύγκριση με την 488 GTB. Τα νέα LED φωτιστικά σώματα ενσωματώνουν τις νέες υποδοχές ψύξης των φρένων, που σε συνδυασμό με αυτές που βρίσκονται στο εξωτερικό μέρος του προφυλακτήρα, βελτιώνουν την ροή του αέρα σε ολόκληρο τον τροχό, ψύχοντας έτσι επαρκώς τα φρένα, επιτρέποντας στην Ferrari να μην τοποθετήσει ακόμη μεγαλύτερους δίσκους (άρα και αύξηση βάρους).

Στο πίσω μέρος το Lexan τζάμι έχει αεραγωγούς για την απομάκρυνση του ζεστού αέρα του V8 κινητήρα και σχεδιαστικά αντλεί στοιχεία από αυτό της F40. Η αεροτομή είναι νέα, όπως και τα πίσω LED φωτιστικά σώματα, τα οποία αντλούν έμπνευση από αυτά της 308 GTB του 1975.

Στο εσωτερικό συναντάμε νέο ταμπλό, νέα πάνελ πορτών, νέο κεντρικό τούνελ, νέους αεραγωγούς, νέο μικρότερο σε διάμετρο τιμόνι, νέα οθόνη αφής 7″ για τον συνοδηγό και νέο σύστημα HMI (Human Machine Interface).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...