Στην CES του 2018, η Byton παρουσίασε το πρωτότυπο του M-Byte, με την έκδοση παραγωγής του να έχει ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας προς τα τέλη του 2019, ενώ στην Ευρώπη αναμένεται προς τα τέλη του 2020. Για το λόγο αυτό, η εταιρία ολοκλήρωσε πριν λίγες ημέρες εντατικές δοκιμές εξέλιξης στη Μογγολία, όπου επικρατούσαν πολικές συνθήκες με θερμοκρασίες -30 βαθμών Κελσίου.

Από τα μέσα του 2018, η Byton έχει βγάλει στους δρόμους για δοκιμές πάνω από 100 πρωτότυπα και σε μια δήλωση του, ο διευθύνων σύμβουλος Daniel Kirchert αποκάλυψε ότι επέλεξαν αυτή τη περιοχή ώστε να εξετάσουν την αντοχή και την λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα στο κρύο, καθώς και την μπαταρία και τον κλιματισμού του οχήματος.

Το ηλεκτρικό SUV έχει μήκος 4,8 μέτρων, πλάτος 1,9 μέτρων και ύψος 1,6 μέτρων. Φορά ζάντες 22″ και μηχανικά θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα -στον πίσω άξονα- απόδοσης 272 ίππων θα έχει αυτονομία 400 χλμ, ενώ η έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 476 ίππων θα έχει αυτονομία 525 χλμ.

Θα διαθέτει αυτόνομες λειτουργίες Επιπέδου 3 και η αρχική τιμή του αναμένεται να ξεκινά από τις 45.000 δολάρια, με την εταιρία να δηλώνει πως από το 2020 θα προσφέρει και αυτόνομες λειτουργίες Επιπέδου 4, ενώ σκέφτεται να προσφέρει στην αγορά τόσο ένα sedan όσο και ένα μικρότερο συμπαγές μοντέλο, με όλα να βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα.

Να θυμίσω, η Byton είναι μια κινέζικη εταιρία, που ιδρύθηκε το 2016 από πρώην στελέχη της BMW και της Nissan, και έχει έδρα το Hong Kong.