Η Byton παρουσίασε στην CES ένα πρωτότυπο crossover το οποίο θα περάσει στη παραγωγή προς τα μέσα του 2019. Η εταιρία έχει ιδρυθεί από πρώην υπαλλήλους της BMW, της Nissan και της Tesla, έχει κινεζική χρηματοδότηση και θέλει το μοντέλο να ξεκινήσει τις πωλήσεις του ηλεκτρικού crossover από το 2019, αρχικά από την Κίνα και αργότερα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Και μπορεί ο εξωτερικός σχεδιασμός να μην διαθέτει κάτι το εντυπωσιακό, δεν μπορείς να πεις το ίδιο και για το εσωτερικό. Εκεί συναντάμε μια τεράστια οθόνη αφής 1,25 μέτρων (50″), ενώ πάνω στο τιμόνι υπάρχει μια ακόμη οθόνη 8″. Τα καθίσματα μπορούν να περιστραφούν κατά 12 μοίρες, ενώ οι πίσω επιβάτες διαθέτουν και αυτοί τις δικές τους οθόνες. Το αυτοκίνητο υποστηρίζει δίκτυο 5G, χειρονομίες, φωνητικές εντολές, με τις ενημερώσεις λογισμικού να γίνονται over-the-air, όπως συμβαίνει στα μοντέλα της Tesla.

Σύμφωνα με την εταιρία, το 85% του σχεδιασμού του πρωτότυπου θα περάσει στη παραγωγή, με την τεράστια οθόνη να παραμένει. Εξωτερικά αναμένουμε να προστεθούν πλαϊνοί καθρέπτες, ενώ θα υπάρξουν και μικρές αλλαγές στον σχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων.

Το ηλεκτρικό SUV έχει μήκος 4,8 μέτρων, πλάτος 1,9 μέτρων και ύψος 1,6 μέτρων. Φορά ζάντες 22″ και μηχανικά θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα -στον πίσω άξονα- απόδοσης 272 ίππων θα έχει αυτονομία 400 χλμ, ενώ η έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 476 ίππων θα έχει αυτονομία 525 χλμ.

Θα διαθέτει αυτόνομες λειτουργίες Επιπέδου 3 και η αρχική τιμή του αναμένεται να ξεκινά από τις 45.000 δολάρια, με την εταιρία να δηλώνει πως από το 2020 θα προσφέρει και αυτόνομες λειτουργίες Επιπέδου 4, ενώ σκέφτεται να προσφέρει στην αγορά τόσο ένα sedan όσο και ένα μικρότερο συμπαγές μοντέλο, με όλα να βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα.