Τον Ιανουάριο του 2018 η Byton παρουσίασε στην CES στο Las Vegas το M-Byte, ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως. Η κινέζικη εταιρία είχε σκοπό να παρουσιάσει στην φετινή έκθεση της Γενεύης την έκδοση παραγωγή του M-Byte, και να δώσει -μέσα από τη συνέντευξη τύπου- τις απαραίτητες λεπτομέρειες για τους υποψήφιους πελάτες της ευρωπαϊκής αγοράς, αλλά αυτό δεν έγινε καθώς -όπως ξέρεις- η έκθεση ακυρώθηκε.

Σήμερα, όμως, ήρθαν στην επιφάνεια οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου μέσα από το εργοστάσιο της εταιρίας, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Najing, πρωτεύουσα της επαρχίας Jiangsu της Κίνας. Αυτές μας δείχνουν ότι είναι έτοιμα τα πρώτα αυτοκίνητα προ-παραγωγής και μέσω των αριθμημένων πινακίδων κυκλοφορίας φαίνονται ότι έχουν κατασκευαστεί τουλάχιστον 13 αυτοκίνητα. Μέσω αυτών, επίσης διακρίνεται ότι ο σχεδιασμός του M-Byte είναι πρακτικά απαράλλαχτος από αυτόν που είδαμε στο concept.

Το ηλεκτρικό SUV της κινέζικης εταιρίας έχει μήκος 4,8 μέτρων, πλάτος 1,9 μέτρων και ύψος 1,6 μέτρων. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η τεράστια οθόνη 48″, η μεγαλύτερη σε αυτοκίνητο παραγωγής μέχρι σήμερα, ενώ υπάρχουν επίσης μια οθόνη αφής 7″ στο κέντρο του τιμονιού και μια 8″ αφής, ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα, που ελέγχουν όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Η Byton έχει κάνει γνωστό ότι το λανσάρισμα του θα γίνει το 2021, με αρχική τιμή στην Ευρώπη στα 45.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ και άλλους φόρους). Αρχικά θα κυκλοφορήσει σε αγορές όπως η Ελβετία, η Γερμανία, η Νορβηγία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Σουηδία, με την Byton να ισχυρίζεται ότι έχει ήδη 25.000 κρατήσεις από την Ευρώπη, όταν παγκοσμίως το νούμερο ξεπερνά τις 65.000 κρατήσεις.

Για να κάνεις κράτηση, αυτή τη στιγμή δεν δίνεις κάποια προκαταβολή, αλλά από το δεύτερο μισό του 2020 όσοι θελήσουν να αγοράσουν το αυτοκίνητο θα πρέπει να καταβάλλουν μια -επιστρέψιμη- προκαταβολή 500 ευρώ.

Μηχανικά, το Byton M-Byte θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα -στον πίσω άξονα- αποδίδει 272 άλογα και 400 Nm ροπής, ενώ η έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδει 408 άλογα. Η πρώτη συνδυάζεται με μπαταρία 72 kWh και η δεύτερη με μπαταρία 95 kWh, με την αυτονομία τους να ανέρχεται στα 360 και 435 χλμ ανά φόρτιση (WLTP) αντίστοιχα, με την μπαταρία να μπορεί να φορτίζει από το 0 στο 80% μέσα σε 35 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή 150 kW.