Προς επιβεβαίωση των πληροφοριών που διέρρευσαν την περασμένη εβδομάδα, η Ford θα αποκαλύψει το νέο Puma, που πρόκειται για ένα μικρό crossover μοντέλο. Για το λόγο αυτό έδωσε τις πρώτες teasers φωτογραφίες, με το νέο Puma να ξεκινά τις πωλήσεις του από τα τέλη της χρονιάς και θα παράγεται στο εργοστάσιο της Ford στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, σε συνέχεια της επένδυσης της εταιρείας, ύψους σχεδόν 1,5 δις ευρώ, που πραγματοποιήθηκε εκεί ήδη από το 2008.

Η πρώτη εικόνα του Ford Puma αποκαλύπτει τα εμπρός φωτιστικά σώματα, που εδράζονται στα άνω άκρα των φτερών και συνδυάζονται συνολικά με σπορτίφ και αεροδυναμικές γραμμές. Την ίδια στιγμή, οι συμπαγείς αναλογίες του crossover αμαξώματος υποστηρίζουν ιδανικά το χαρακτηριστικό της αυξημένης απόστασης από το έδαφος – στοιχείο που εξασφαλίζει όχι μόνο μία εμπειρία οδήγησης που αυξάνει την αυτοπεποίθηση, αλλά και το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα χώρο φόρτωσης στην κατηγορία (456 λίτρα).

Μηχανικά, θα υπάρχει ένας τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1-λίτρου EcoBoost με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt, απόδοσης 155 ίππων.