Η Toyota ανακοίνωσε πως έως το 2030, θα προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε περίπου 24.000 πατέντες της που αφορούν υβριδικές τεχνολογίες, προκειμένου να επεκτείνει την χρήση τους, έτσι ώστε να κυκλοφορήσουν στην αγορά υβριδικά αυτοκίνητα, την ώρα που η παγκόσμια βιομηχανία μετατοπίζεται προς τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ανάμεσα σε αυτές τις πατέντες, βρίσκονται και πατέντες κινητήρων, μετατροπών ισχύος, μπαταριών, ενώ υπάρχουν και πατέντες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι και σήμερα σε μοντέλα παραγωγής της ιαπωνικής εταιρίας.

1

Παράλληλα, η Toyota δεν θα προσφέρει μόνο τις πατέντες της, αλλά μπορεί να προσφέρει και την υποστήριξή της σε άλλους κατασκευαστές οχημάτων, έναντι αμοιβής, προκειμένου να τους βοηθήσει να βγάλουν στην αγορά υβριδικά μοντέλα. Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Toyota, Shigeki Terashi:

Κοιτάμε πιο μακριά από τη διάθεση ολοκληρωμένων οχημάτων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota, Shigeki Terashi.

Θέλουμε να συμβάλουμε στην αύξηση της αφομοίωσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων προσφέροντας όχι μόνο την τεχνολογία μας, αλλά και τα υπάρχοντα εξαρτήματα, ανταλλακτικά και συστήματα μας σε άλλους κατασκευαστές οχημάτων.

Να σημειωθεί πως η Toyota, από το 1997 όταν και παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του Prius, μέχρι και το τέλος του 2018, έχει πουλήσει περισσότερα από 13 εκατομμύρια υβριδικά αυτοκίνητα, με το 80% της παγκόσμιας αγοράς υβριδικών οχημάτων, να είναι μοντέλα της Toyota.

Σήμερα, τα υβριδικά οχήματα αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% του συνόλου των οχημάτων που πωλούνται παγκοσμίως, ενώ τα πλήρως ηλεκτρικά αντιπροσωπεύουν το 1,5% των συνολικών πωλήσεων.