Νέος φόρος για παλιά ρυπογόνα αυτοκίνητα στο κέντρο του Λονδίνου

Σχετικά άρθρα

Τέθηκε σε ισχύ η ζώνη πάρα πολύ χαμηλών εκπομπών (ULEZ – Ultra Low Emission Zone), στο Λονδίνο και έτσι από εδώ και στο εξής, οι οι οδηγοί παλαιότερων και πιο ρυπογόνων αυτοκινήτων, φορτηγών και μοτοσικλετών, θα κληθούν να πληρώσουν ένα σημαντικό ποσό, εάν θέλουν να κυκλοφορούν με τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο του Λονδίνου.

Οι οδηγοί βενζινοκίνητων αυτοκινήτων που έχουν κατασκευαστεί πριν από το 2006 και ντιζελοκίνητων οχημάτων που έχουν κατασκευαστεί πριν από το 2015 υποχρεώνονται εφεξής να καταβάλουν 12,50 στερλίνες (περίπου 14,50 ευρώ) ημερησίως για να εισέλθουν στη ζώνη αυτή. Για τα φορτηγά και τα πούλμαν ο φόρος ανέρχεται σε 100 στερλίνες (περίπου 116 ευρώ) ημερησίως. Τα ταξί εξαιρούνται. Από τον Οκτώβριο του 2021 η συγκεκριμένη ζώνη θα επεκταθεί σε όλη την πόλη.

Στόχος είναι να μειωθούν οι τοξικές εκπομπές και να γίνει πιο υγιεινός ο αέρας του Λονδίνου για εκατομμύρια ανθρώπους,

έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος της πόλης, Sadiq Khan. Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές της βρετανικής πρωτεύουσας:

Χιλιάδες Λονδρέζοι πεθαίνουν κάθε χρόνο πρόωρα εξαιτίας έκθεσης μακράς διάρκειας στην ατμοσφαιρική ρύπανση και οι κάτοικοι του Λονδίνου ζουν σε μια περιοχή η οποία υπερβαίνει τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα πιο επικίνδυνα τοξικά σωματίδια.

Ο νέος αυτός φόρος αντικαθιστά προηγούμενη χρέωση που ήταν γνωστή ως “toxic charge” ή “T – Charge”, η οποία είχε επιβληθεί τον Οκτώβριο του 2017, και έρχεται να προστεθεί στην “χρέωση κυκλοφοριακής συμφόρησης” 11,50 στερλινών (περίπου 13,40 ευρώ) που πληρώνουν από το 2003 τα οχήματα που κυκλοφορούν στο κέντρο του Λονδίνου από τις 07:00 ως τις 18:00 τοπική ώρα από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή.

Οι οδηγοί αυτοκινήτων που δεν θα δεχθούν να πληρώσουν τον νέο φόρο κινδυνεύουν με την επιβολή προστίμου 160 στερλινών (περίπου 185,60 ευρώ) και οι οδηγοί φορτηγών με πρόστιμο που θα μπορεί να φτάσει έως και τις 1.000 στερλίνες (περίπου 1.160,50 ευρώ).

Ο τοξικός αέρας μας είναι ένας αόρατος δολοφόνος που ευθύνεται για μια από τις μεγαλύτερες επείγουσες καταστάσεις για την υγεία που αντιμετωπίζει η γενιά μας σε πανεθνικό επίπεδο.

Η ULEZ αποτελεί το κεντρικό σημείο του σχεδίου μας για να καθαρίσει ο αέρας του Λονδίνου. Είναι ένα από τα πιο τολμηρά σχέδια στον πλανήτη και τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα επάνω μας», κατέληξε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας.

σημείωσε ο Khan.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Αποσύρθηκε η μήνυση κατά της πίστας της Laguna Seca

Στις αρχές του χρόνου μια ομάδα κατοίκων της περιοχής γύρω από τη πίστα της Laguna Seca στο Monterey της Καλιφόρνια, κατέθεσε μήνυση εναντίων της...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες χάνουν 6.000 δολάρια από κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πωλούν

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επενδύσει πολλά δισ. δολάρια για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών...

ΗΠΑ: Νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ οριστικοποίησε τους νέους πιο αυστηρούς κανόνες εκπομπών, που στοχεύουν ώστε έως το 2032 οι μέσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου να...
Autoblog.gr