Η BMW ανακοίνωσε πως θα αγοράσει κοβάλτιο, ένα από τα βασικά στοιχεία των μπαταριών που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά μοντέλα, απευθείας από ορυχεία σε Αυστραλία και Μαρόκο, προκειμένου να εξασφαλίσει πως αυτό δεν έχει εξορυχθεί από παιδιά.

1

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά την πρωτοβουλία που ξεκίνησε πρόσφατα η London Metal Exchange (LME), η οποία από το 2022 θα απαγορεύσει ή θα διαγράψει τα εμπορικά σήματα που δεν προσπαθούν να εξαλείψουν την παιδική εργασία και την διαφθορά.

2

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του οργανισμού Pact, περισσότεροι από 40 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εργάζονται σε μικρά ορυχεία, όπου μεταλλεύματα όπως ο χρυσός, τα διαμάντια και το κοβάλτιο, βγαίνουν στην επιφάνεια με τα χέρια. Η αυξανόμενη ζήτηση για μέταλλα και οι αυξανόμενες τιμές έχουν προκαλέσει μια άνθηση στην εξόρυξη μικρής κλίμακας τα τελευταία χρόνια, κυρίως στις φτωχότερες χώρες της Νοτίου Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας.

3Διάβασε ακόμη

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά με τι κόστος;

Αυτά τα ορυχεία αποτελούν ζωτική πηγή εισοδήματος για τις κοινότητες, αλλά πολλά λειτουργούν εκτός του νόμου, καταστρέφοντας με χημικές ουσίες το περιβάλλον.