Toyota: Εάν δεν συνεργαζόμασταν με την BMW, η Supra θα κόστιζε περισσότερο από 100.000 δολάρια

Σχετικά άρθρα

Toyota και BMW ανέπτυξαν μαζί τις νέες Supra και Z4. Αρκετοί επέκριναν την απόφαση αυτή των δύο εταιριών, οι οποίες τόνισαν πως η συνεργασία ήταν ο μοναδικός τρόπος προκειμένου τα μοντέλα να βγούνε στην αγορά, μιας και αλλιώς δεν θα ήταν οικονομικά βιώσιμα.

Συγκεκριμένα, ο Tetsuya Tada, επικεφαλής μηχανικός της Supra, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως εάν η Toyota θα κατασκεύαζε μόνη της τη νέα Supra, τότε αυτή θα κόστιζε περισσότερα από 100.000 δολάρια προκειμένου να καλυφθεί το κόστος ανάπτυξης του μοντέλου. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως το αυτοκίνητο εάν έβγαινε στην αγορά με κόστος 100.000 δολάρια, τότε δεν θα το αγόραζε σχεδόν κανείς.

Διάβασε ακόμη

Επίσημο: Toyota Supra, o θρύλος επέστρεψε

Ο Tada πρόσθεσε πως η Toyota συνεργάστηκε με την BMW στα αρχικά στάδια ανάπτυξης της πλατφόρμας και στη συνέχεια οι δύο εταιρίες ακολούθησαν ξεχωριστούς δρόμους στην ανάπτυξη των Supra και Z4. Έτσι η Toyota τροποποίησε τις ρυθμίσεις της ανάρτησης και το σύστημα διεύθυνσης στην Supra, ενώ για τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα είπε:

Δεν ήταν μόνο θέμα κόστους. Η Supra έπρεπε να έχει έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα και η BMW έχει έναν καλό τέτοιο κινητήρα. Η ανάπτυξη ενός τέτοιου κινητήρα δεν είναι οικονομικά βιώσιμη επιλογή για την Toyota, μιας και η εταιρία επενδύει στην ηλεκτροκίνηση. Επίσης εάν τελικά βρισκόταν τα κεφάλαια για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου κινητήρα, ο χρόνος κατασκευής του θα καθυστερούσε ακόμη περισσότερο το λανσάρισμα της Supra στην αγορά.

Διάβασε επίσης

Αναλύοντας τον κινητήρα της νέας Toyota Supra

ΠηγήJalopnik.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...