Αναλύοντας τον κινητήρα της νέας Toyota Supra

Σχετικά άρθρα

Ξέχασε τον αλεξίσφαιρο 2JZ της προηγούμενης γενιάς της Supra που έχει αφήσει τη δική του ιστορία. Τα έχουμε γράψει αναλυτικά στο ακόλουθο άρθρο.

Αφιέρωμα-ωδή στον ανεπανάληπτο 2JZ-GTE

Η νέα Toyota Supra φορά τον 3,0-λιτρο σε σειρά κινητήρα της BMW, με κωδική ονομασία B58M30 01 και ο Jason Fenske στο νέο video του στο Engineering Explained αναλύει τον κινητήρα.

Πρόκειται για έναν twin-scroll turbo κινητήρα με άμεσο ψεκασμό καυσίμου υψηλής ακρίβειας και συνεχώς μεταβαλλόμενο σύστημα ελέγχου βαλβίδων που εξασφαλίζει μια ομαλή και δυνατή επιτάχυνση, με πλούσια ροπή από πολύ χαμηλές στροφές σε όλο το φάσμα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και στην Supra αποδίδει 340 άλογα με 500 Nm ροπής και επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...