Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, ανακοίνωσε χθες μέσω ανάρτησης σου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι το 2020 ο αγώνας της χώρας του δεν θα διεξαχθεί στο Sao Paolo και στην πίστα του Interlagos αλλά θα μεταφερθεί στο Rio de Janeiro.

Η κυβέρνηση συμφώνησε με τον κυβερνήτη αλλά και τον δήμαρχο του Rio για την κατασκευή της νέας πίστας. Αυτή θα κατασκευαστεί σε μία έκταση που παραχώρησε ο στρατός της χώρας και θα είναι σχεδιασμένη από τον Hermann Tilke.

Η νέα πίστα θα φέρει το όνομα του Ayrton Senna και η κατασκευή της πίστας αναμένεται να έχει τελειώσει πριν το τέλος της χρονιάς, με την επένδυση να είναι πλήρως ιδιωτική.

O Bolsonaro δήλωσε χαρακτηριστικά:

Η διοίκηση της F1 αποφάσισε να κρατήσει στο πρόγραμμα το Grand Prix Βραζιλίας, αλλά το Σάο Πάολο δεν ήταν πρακτικό εξαιτίας της μη κρατικής χρηματικής στήριξης και το χρέος που υπάρχει εκεί.

Η νέα πίστα θα κατασκευαστεί μέσα σε έξι ή επτά μήνες. Μετά την νίκη μας στις εκλογές, η Formula 1, που αναμενόταν να φύγει από την Βραζιλία, όχι μόνο θα παραμείνει, αλλά θα κατασκευαστεί και μία καινούργια πίστα στο Rio de Janeiro, η οποία θα φέρει το όνομα του Ayrton Senna. Με αυτό, θα δημιουργηθούν αρκετές θέσεις εργασίας, που θα ωφελήσουν την οικονομία και τους πολίτες.

Τέλος, η πίστα θα φιλοξενήσει και αγώνα του MotoGP.