Πέθανε ο θρύλος της F1, Niki Lauda

Σχετικά άρθρα

Εννιά μήνες μετά την εγχείρηση μεταμόσχευσης πνεύμονα, ο θρύλος της Formula 1, Niki Lauda, έχασε χθες το βράδυ τη μάχη με τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, όπως επιβεβαίωσε και η οικογένεια του με ανακοίνωση:

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας Niki πέθανε ήσυχα, τη Δευτέρα 20ή Μαΐου 2019, με την οικογένειά του πλάι του.

Ο θάνατος του τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 σκορπά θλίψη στον παγκόσμιο αθλητισμό, καθώς ο Lauda ήταν ιδιαίτερα δραστήριος μέχρι την τελευταία στιγμή που μπήκε στο νοσοκομείο.

Ο Αυστριακός πιλότος και επιχειρηματίας, έχει γράψει με χρυσά γράμματα τη δική του ιστορία στην F1, έχοντας κατακτήσει τρεις φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Formula 1. Τα πρώτα δύο με τη Ferrari το 1975 και το 1977 και το τρίτο με τη McLaren το 1984.

Η στιγμή που σημάδεψε την ζωή του ήταν το ατύχημα στο Nurburgring το 1976, όταν μετά από έξοδο του το μονοθέσιο του τυλίχθηκε στις φλόγες και ο ίδιος υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι. Γλίτωσε, όμως, και επανήλθε άμεσα στους αγώνες, και στη συνέχεια θεράπευσε τα εγκαύματα με μεταμοσχεύσεις. Ο Lauda σταμάτησε να τρέχει στην F1 το 1979, ώστε να επικεντρωθεί στην ίδρυση της αεροπορικής του εταιρείας Lauda Air.

Παρόλα αυτά, επέστρεψε σε αυτό που τόσο αγαπούσε, την F1 το 1982. Ο Lauda μνημονεύεται για τη μεθοδικότητά στην προετοιμασία και την αποφασιστικότητα του στους αγώνες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...