Με το λανσάρισμα του νέου Clio να είναι κοντά, η γαλλική εταιρία έχει επικεντρώσει την προσοχή της στην παρουσίαση του νέου Captur. Λίγες ημέρες μετά την πρώτη διαρροή, σήμερα βλέπεις τέσσερις νέες φωτογραφίες του compact SUV της Renault, το οποίο αναμένεται στην αγορά από τις αρχές του επόμενου έτους.

Σχεδιαστικά, η δεύτερη γενιά του Captur έχει εξελικτικό χαρακτήρα, όπως το Clio, αντλώντας ταυτόχρονα στοιχεία από το νέο Megane. Φέρει LED φωτιστικά σώματα, μεγαλύτερη γρίλια, νέους προφυλακτήρες, νέους προβολείς ομίχλης, ενώ το μήκος του θα αγγίζει τα 4.263 χλστ., το πλάτος του τα 1.797 χλστ., και το ύψος του τα 1.593 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.638 χλστ.

Το νέο Captur βασίζεται στη CMF-B πλατφόρμα, και η παραγωγή του θα ξεκινήσει σύντομα στο εργοστάσιο της Renault στο Valladolid της Ισπανίας. Μηχανικά θα προσφέρει με μια γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, ενώ θα συναντάμε και μια plug-in υβριδική έκδοση που θα διαθέτει μπαταρία 9,8 kWh, προσφέροντας ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ.