Την προηγούμενη Τρίτη η Ferrari είχε ζητήσει από τους αγωνοδίκες της FIA να επανεξετάσουν το περιστατικό της εξόδου του Sebastian Vettel στον αγώνα του Καναδά, καθώς η ιταλική ομάδα έχει προσκομίσει νέα στοιχεία υπέρ της άρσης της ποινής του οδηγού της.

Η FIA ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά πως απέρριψε το αίτημα της ιταλική εταιρίας, λέγοντας πως δεν υπάρχουν “σημαντικά και συναφή νέα στοιχεία τα οποία δεν ήταν διαθέσιμα στους αγωνοδίκες κατά την διάρκεια του περιστατικού”.

Η FIA αναφέρει πως οι αγωνοδίκες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα πέντε από τα επτά αποδεικτικά στοιχεία που παρουσίασε η Ferrari, ήταν διαθέσιμα πριν από το τέλος του αγώνα και ήδη τα είχαν αξιολογήσει προτού ανακοινώνουν την ποινή πέντε δευτερολέπτων στον Vettel.

Επίσης, ένα βίντεο στο οποίο ο Karun Chandhok για λογαριασμό του Sky Sports F1, ανέλυσε το περιστατικό, θεωρήθηκε “ως νέο, αλλά όχι σημαντικό και σχετικό, καθώς πρόκειται για προσωπική άποψη τρίτου” αναφέρει η ανακοίνωση.

Τέλος, ένα ακόμη βίντεο από την κάμερα που βρίσκεται στο πρόσωπο του Vettel και κυκλοφόρησε μετά τον αγώνα, θεωρήθηκε επίσης καινούργιο αλλά όχι σημαντικό, επειδή “τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτό το βίντεο, ήταν ορατά και από άλλα διαθέσιμα βίντεο που είχαν στην διάθεσή τους οι αγωνοδίκες”.

Η Ferrari προσκόμισε επίσης δεδομένα τηλεμετρίας, φωτογραφίες, δεδομένα GPS τόσο από το μονοθέσιο του Vettel, όσο και από αυτό του Hamilton, όπως επίσης και μία μαρτυρία του ίδιου του Vettel, αλλά τίποτα από αυτά δεν θεωρήθηκε αρκετό προκειμένου οι αγωνοδίκες να επανεξετάσουν την ποινή 5 δευτερολέπτων που επέβαλαν. Έτσι τα αποτελέσματα του αγώνα μένουν ως έχουν, με τον Hamilton νικητή και τον Vettel στην δεύτερη θέση.