H Ferrari θα κάνει το ντεμπούτο τριών special μοντέλων της στο φετινό Goodwood

Σχετικά άρθρα

Οι πύλες του φετινού Goodwood Festival of Speed ανοίγουν την Πέμπτη 4 Ιουλίου και μέχρι την επόμενη Κυριακή οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν όλη την ιστορία της αυτοκίνησης, σημερινά μοντέλα, καθώς επίσης και πολλά αγωνιστικά.

Ανάμεσα στους εκθέτες θα είναι και η Ferrari, η οποία θα φέρει στο κτήμα του Δούκα του Richmond τρία special μοντέλα της. Πιο συγκεκριμένα, όσοι τυχεροί βρεθούν στο Chichester της Αγγλίας θα δουν από κοντά την μοναδική P80/C, την SP3JC και την Monza SP2.

H πρώτη είναι μια νέα one-off δημιουργία αποκλειστικά για χρήση στην πίστα για ένα εκλεκτό και πιστό πελάτη της ιταλικής μάρκας, ο οποίος τρέφει ιδιαίτερη αγάπη στα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Scuderia της δεκαετίας του ’60. Η P80/C διαθέτει στοιχεία από τα αγωνιστικά εκείνης την εποχής, όπως της 330 P3/P4, της Dino 206 S και της 250 LM. Η ομάδα μηχανικών της Ferrari άρχισε να εργάζεται για το συγκεκριμένο project το 2015.

Η P80/C βασίζεται πάνω στην αγωνιστική 488 GT3 και οι σχεδιαστές του Ferrari Styling Centre, υπό την καθοδήγηση του Flavio Manzoni, και οι μηχανικοί της εταιρίας συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα εντελώς διαφορετικό σώμα, που είναι όμορφο αισθητικά καθώς και λειτουργικό μέσα στην πίστα.

Η SP3JC είναι μια one-off δημιουργία της ιταλικής εταιρίας, και πρακτικά είναι μια ανοικτή Ferrari F12tdf. Ιδιοκτήτης της ο John Collins, ο ιδιοκτήτης του Talacrest, ενός Βρετανικού οίκου πώλησης κλασσικών Ferrari, που διαθέτει μεγάλη συλλογή αυτοκινήτων, ανάμεσά τους και ένα μουλάρι της LaFerrari.

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε λευκό και σε μπλε χρώμα, έχοντας κίτρινες λεπτομέρειες. Υπάρχουν μπλε δερμάτινες επενδύσεις και νέο πίσω μέρος με διαφορετικό διαχύτη. Μηχανικά φορά τον V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα 6,3-λίτρων απόδοσης 780 ίππων.

Τέλος, η Monza SP2 -όπως και η Monza SP1- είναι τα πρώτα μοντέλα της Icona σειράς της Ferrari. Ο σχεδιασμός τους είναι εμπνευσμένος από κλασσικά μοντέλα της Ferrari της δεκαετίας του 1940 και του 1950, όπως η 166 MM.

Είναι κατασκευασμένα σχεδόν εξ’ολοκλήρου από carbon και φορούν τον 6,5-λίτρων V12 κινητήρα απόδοσης 810 ίππων στις 8.500 σ.α.λ με 719 Nm ροπής στις 7.000 σ.α.λ. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,9 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 7,9 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 300 χλμ/ώρα, με το SP2 να ζυγίζει 1.520 κιλά.

Η Monza SP2 βασίζεται στην 812 Superfast αλλά είναι διθέσιο, με τη Ferrari να δηλώνει πως μπορεί να κινηθούν νόμιμα σε δημόσιους δρόμους και απευθύνεται σε “ειδικούς πελάτες και συλλέκτες”.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...

Touring Arese RH95 Vento D’Oro

Η Carrozzeria Touring Superleggera βγάζει στην αγορά μια ειδική έκδοση του Arese RH95, την Vento D’Oro, με το αυτοκίνητο να πρόκειται για μια Ferrari...