Τον περασμένο Απρίλιο ένα Tesla Model S ανατινάχτηκε ενώ βρισκόταν παρκαρισμένο στη Σαγκάη. Όπως κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, η φωτιά ξεκίνησε από τον χώρο των μπαταριών του μοντέλου.

Σήμερα η Tesla ανακοίνωσε πως μετά την έρευνα της, βρήκε πως υπεύθυνη για την φωτιά ήταν μία μονάδα μπαταρίας που βρισκόταν στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Η αμερικάνικη εταιρία σημείωσε ότι η ομάδα της ερεύνησε τις μπαταρίες, το λογισμικό, τα στοιχεία της κατασκευής τους καθώς και το ιστορικό του αυτοκινήτου που ανατινάχτηκε.

Τον Μάιο η Tesla προχώρησε σε over-the-air ενημέρωση του λογισμικού των μπαταριών των Model S και Model X, που ρυθμίζει εκ νέου τα συστήματα διαδικασίας φόρτισης και διαχείρισης θερμοκρασίας.

Η ενημέρωση συμβάλει επίσης στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, με την Tesla να δηλώνει πως οι μπαταρίες του Model 3 είναι διαφορετικής σχεδίασης και δεν χρειάζονται την συγκεκριμένη αναβάθμιση.

Η Tesla καταλήγει πως τα ηλεκτρικά της μοντέλα έχουν 10 φορές λιγότερες πιθανότητες να πάρουν φωτιά σε σχέση με βενζινοκίνητα αυτοκίνητα.