Το Goodwood επέλεξε η Porsche για να παρουσιάσει τη νέα γενιά της αγωνιστικής 911 RSR. Αυτή πληροί τις προδιαγραφές της GTE κατηγορίας του WEC και το 95% των μερών της είναι διαφορετικό από την προηγούμενη γενιά, μιας και τα μοναδικά μέρη που έχουν παραμείνει αμετάβλητα από τον προκάτοχό της είναι οι προβολείς, το σύστημα πέδησης, ο συμπλέκτης, το κάθισμα του οδηγού και τα μέρη του πλαισίου.

Κίνηση παίρνει από έναν ατμοσφαιρικό 4.194 κ.εκ κινητήρα απόδοσης 515 ίππων. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος boxer κινητήρες που έχει τοποθετήσει ποτέ η Porsche σε μια εργοστασιακή 911, με τις απολήξεις των εξατμίσεων να βρίσκονται πλέον μπροστά από τους πίσω τροχούς, έτσι ώστε να βελτιωθεί η αεροδυναμική του διαχύτη.

Ο κινητήρας που είναι τοποθετημένος μπροστά από τον πίσω άξονα, στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων που έχει μειωμένο βάρος. Υπάρχει βελτιωμένο εσωτερικό που προσφέρει καλύτερη ασφάλεια, νέο roll cage, νέο τιμόνι και νέες ζώνες ασφαλείας 6 σημείων.

Το βάρος της ανέρχεται στα 1.245 κιλά περίπου, έχει μήκος 4.593 mm, πλάτος 2.042 mm στον μπροστά άξονα και 2.050 mm στον πίσω, έχει μεταξόνιο 2.513 mm, διαθέτει αλουμινένιες εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά με δίσκους 390 mm και τετραπίστονες πίσω με δίσκους 355 mm.