Σημαντικά κέρδη για την PSA στο 1ο εξάμηνο

Σχετικά άρθρα

Η PSA ανακοίνωσε πως κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, τα λειτουργικά έσοδα της αυξήθηκαν κατά 11% στα 3,34 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το λειτουργικό περιθώριο σε νέο ρεκόρ 8,7% το πρώτο εξάμηνο.

Η κερδοφορία αυξήθηκε παρά την πτώση των παγκόσμιων πωλήσεών της κατά 13%, λόγω της μειωμένης ζήτησης στις αναδυόμενες αγορές, όπως αυτή της Κίνας. Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 24% στα 1,83 δισ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία απέκτησε την Opel-Vauxhall από την General Motors το 2017.

Μεγάλο μέρος της βελτίωσης του λειτουργικού κόστους προέκυψε από τη σταθερή ενσωμάτωση των τεχνολογιών και των αρχιτεκτονικών των οχημάτων που υποστηρίζουν τα νέα μοντέλα σε όλες τις μάρκες του ομίλου (Peugeot, Citroen, DS, Opel και Vauxhall).

Η PSA σπεύδει να παράγει ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα για να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τις εκπομπές αυτοκινήτων και να αποφύγει τα πρόστιμα. Οι ηλεκτρικές εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες μέχρι το 2021 και σε όλη τη σειρά προϊόντων της τέσσερα χρόνια αργότερα.

Το 2018, οι πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 1% των εγγεγραμμένων πωλήσεων του ομίλου PSA.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...