Η BMW ανακοίνωσε ότι επένδυσε €9.000.000 στο εργοστάσιό της στο Spartanburg στη Νότια Καρολίνα των Η.Π.Α., και έφτιαξε μια νέα γραμμή παραγωγής που σκοπό έχει να διπλασιάσει την παραγωγή των μπαταριών ιόντων-λιθίου (αν χρειαστεί), με τη συνολική επιφάνεια του εργοστασίου να είναι μεγαλύτερη από 8.000 τ.μ.

Η νέα γραμμή παραγωγής μπορεί να συναρμολογεί διαφόρου τύπου των τέταρτης γενιάς μπαταριών, που θα χρησιμοποιηθούν στις Plug-in Hybrid εκδόσεις της BMW X5 και της καινούργιας X3. Η γερμανική εταιρεία ξεκίνησε να συναρμολογεί σε αυτό μπαταρίες από το 2015 και, όπως ανακοινώθηκε, από τότε έχει κατασκευάσει 45.000 από αυτές οι οποίες τοποθετήθηκαν στην X5 xDrive 45e.

Μέχρι το τέλος του έτους, περισσότεροι από 120 εργαζόμενοι θα απασχολούνται στην παραγωγή μπαταριών στο εν λόγω αμερικάνικο εργοστάσιο, με την επένδυση στο Spartanburg να είναι τμήμα του ευρύτερου επιχειρηματικού σχεδίου της BMW να παρουσιάσει στην αγορά 25 μοντέλα, τα οποία είτε θα διαθέτουν υβριδικό σύστημα είτε θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα.