Η Toyota έκανε γνωστό πως επένδυσε 600 εκατ. δολάρια στην κινέζικη Didi Chuxing, με τις δύο εταιρείες, μαζί με την κοινοπραξία GAC Toyota Motor να δημιουργούν μια κοινή επιχείρηση, για την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με οχήματα σε οδηγούς της πλατφόρμας της Didi.

Η Didi και η Toyota είχαν προαναγγείλει από το 2018 την συνεργασία τους σε υπηρεσίες βασισμένες σε τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Toyota για την πλατφόρμα μεταφορών και κοινόχρηστων οχημάτων της. Στην τεχνολογία αυτή συμπεριλαμβάνεται ένα λογισμικό οδήγησης, μπαταρίες, το e-Palette, καθώς και άλλες καινοτομίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή αυτόνομων οχημάτων διαφόρων μεγεθών.

Η Toyota έχει υποστηρίξει και άλλες εταιρείες μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των Uber και JapanTaxi. Από την άλλη, η DiDi έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες και με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Volkswagen και η Renault-Nissan-Mitsubishi, καθώς και κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι FAW, Dongfeng και GAC. Ως μέρος της συμφωνίας της με τις τρεις τελευταίες εταιρείες, η Didi μάλιστα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα “ανοίξει” την mobile πλατφόρμα κοινόχρηστων οχημάτων της σε τρίτους παρόχους.