Η Volkswagen έχει σημειώσει ρεκόρ στο Pikes Peak με το ID R, στο Nurburging και στο Goodwood, ενώ τώρα προετοιμάζεται να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ -το πέμπτο- με το ηλεκτρικό αγωνιστικό της.

Για το λόγο αυτό έβαψε το ID.R σε κόκκινο χρώμα, καθώς έχει θέσει ως στόχο να σημειώσει και ταχύτερο χρόνο στον κινέζικο δρόμο Tianmen Shan Big Gate Road, γνωστός και ως Road to Heaven.

Αυτός βρίσκεται στο βουνό Tianmen με ύψος 1.519 μέτρων και αποτελείται από 99 στροφές, έχει μήκος σχεδόν 11 χλμ, ξεκινά από υψόμετρο περίπου 200 μέτρων και φτάνει σε υψόμετρο περίπου 1.300 μέτρων. Ο δρόμος είναι συνήθως κλειστός για δημόσια χρήση, μιας και χρησιμοποιείται κυρίως από τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους επισκέπτες του βουνού. Μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί κάποιο αντίστοιχο ρεκόρ. Έτσι το ID R δεν έχει κάποιον χρόνο να περάσει, αλλά θα ορίσει αυτό τον απόλυτο χρόνο ανάβασης της συγκεκριμένης διαδρομής.


Οδηγός του θα είναι ο Romain Dumas, με την Volkswagen να διοργανώνει έναν ηλεκτρονικό διαγωνισμό που ζητά από τον καθένα να πετύχει τον γρηγορότερο χρόνο που μπορεί στη συγκεκριμένη ανάβαση, χρόνος που θα προσπαθήσει να κερδίσει ο Dumas.

Η προσπάθεια επίτευξης του ρεκόρ θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο, με το ID R να ζυγίζει 1.100 κιλά, να φορά δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 680 ίππων με 650 Nm ροπής και να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,25 δευτερόλεπτα.