Πριν ένα μήνα, η Land Rover πήρε το ανανεωμένο Range Rover Sport πήγε στην Κίνα, και πιο συγκεκριμένα στο βουνό Tianmen. Εκεί -και σε υψόμετρο 1.300 μέτρων- βρίσκεται ένα γυάλινο μονοπάτι που πραγματικά κόβει την ανάσα. Για να ανέβει κάποιος στην κορυφή του βουνού υπάρχουν δύο λύσεις: η εύκολη είναι να πάρεις το τελεφερίκ, και η δύσκολη -η οποία ονομάζεται Dragon Road (ο δρόμος του Δράκου)- είναι να ανέβεις τα 999 σκαλιά.

Υπάρχει, όμως, και ένας “μαγικός” δρόμος, ο οποίος έχει μήκος 11,3 χλμ. και αποτελείται από 99 στροφές. Το ρεκόρ ανάβασης είχε μια Ferrari 458 Italia, με χρόνο 10 λεπτά και 31 δευτ., αλλά η βρετανική εταιρία ήταν πολύ σίγουρη για το νέο Range Rover Sport SVR, και θέλησε να κάνει νέο ρεκόρ. Πίσω από το τιμόνι κάθισε ο οδηγός της Formula E, Ho-Pin Tung, και κατάφερε να κάνει -ανεπίσημα- νέο ρεκόρ, με χρόνο 9 λεπτά και 51 δευτ., πετυχαίνοντας μέση ταχύτητα 68,8 χλμ/ώρα.

Να θυμίσω ότι η κορυφαία SVR έκδοση φορά το κομπρεσοράτο V8 5,0-λίτρων ο οποίος αποδίδει 575 άλογα με 700 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται πλέον σε 4,5 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 283 χλμ/ώρα.