Η Volkswagen διέλυσε ξανά το απόλυτο ρεκόρ στο Goodwood με το ID.R

Σχετικά άρθρα

Ο Romain Dumas συνέτριψε το δικό του ρεκόρ που σημείωσε την Παρασκευή, μιας και κατάφερε να κάνει νέο απόλυτο ρεκόρ στην διαδρομή του Goodwood με το ID.R.

Ο Γάλλος την Παρασκευή είχε πετύχει χρόνο 41,18 δευτερολέπτων, χρόνος ταχύτερος κατά σχεδόν μισό δευτερόλεπτο από το 41,6 που είχε πετύχει το 1999 ο Nick Heidfeld, οδηγώντας την McLaren MP4/13 που φορούσε έναν V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης κοντά στα 780 άλογα.

Ο Dumas κατάφερε να σημειώσει χρόνο 39,9 δευτερόλεπτα, με το ID.R να γίνεται το πρώτο όχημα που καταφέρνει να καλύψει την διαδρομή του Goodwood σε λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα.

Το ID.R αποδίδει 680 άλογα και ζυγίζει σχεδόν το διπλάσιο από την MP4/13, με την Volkswagen προκειμένου να πετύχει το ρεκόρ, αφαίρεσε κάποιες από τις μπαταρίες του ID.R για να μειώσει το βάρος, ενώ τοποθέτησε και μαλακά ελαστικά της Bridgestone για μέγιστη πρόσφυση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...