Πρώτη η Ελλάδα σε δυστυχήματα με μοτοσικλέτες

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα κατέχει την θλιβερή πρωτιά ως η χώρα με τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα με μοτοσικλέτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην Ελλάδα σημειώθηκαν 20 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους το 2017, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 8 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Όσον αφορά τους νεκρούς από δυστυχήματα με αυτοκίνητο, το υψηλότερο επίπεδο καταγράφεται στη Βουλγαρία με 64 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους και το χαμηλότερο στη Μάλτα με 11 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Στους πεζούς θύματα τροχαίων δυστυχημάτων, την πρωτιά έχει η Ρουμανία με 37 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους, με την Δανία να βρίσκεται στην τελευταία θέση με 3 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Στην Ελλάδα σημειώθηκαν 67,9 θάνατοι από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους το 2017, εκ των οποίων τα 26,5 αφορούσαν επιβατηγά αυτοκίνητα, τα 6,1 εμπορικά οχήματα, τα 0 λεωφορεία και πούλμαν, τα 1,0 ποδήλατα, τα 3,0 μοτοποδήλατα, τα 20,1 μοτοσικλέτες, τα 11,0 πεζούς και τα 0,3 άλλα μέσα.

Σε ότι αφορά τον αριθμό των ποδηλατιστών που σκοτώθηκαν σε τροχαία ως ποσοστό του πληθυσμού, το υψηλότερο επίπεδο βρισκόταν στη Ρουμανία (10 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων) και το χαμηλότερο είναι μηδενικό, και καταγράφεται στην Κύπρο (στοιχεία 2016) και το Λουξεμβούργο.

Οι θάνατοι με επιβατικά αυτοκίνητα στους ευρωπαϊκούς δρόμους αντιπροσώπευαν σχεδόν το ήμισυ όλων των τροχαίων δυστυχημάτων το 2017 (46%), ακολουθούμενοι από θανάτους πεζών (21%), μοτοσικλετιστών (15%), ποδηλατιστών (8%) και θανάτων που σημειώθηκαν σε άλλες μορφές οδικών μεταφορών (10%).

Συνολικά το 2017 οι νεκροί από τροχαία δυστυχήματα στην ΕΕ ανήλθαν 25.000 αριθμός που είναι σταθερός από το 2013, αριθμός που αντιστοιχεί σε 50 δυστυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους. Το 2007 είχε σημειωθεί αρνητικό ρεκόρ θανάτων από τροχαία με 43.000 νεκρούς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...