Ο Βρετανός ποδηλάτης Neil Campell σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για ποδήλατα αφού κατάφερε να πιάσει τα 280,57 χλμ/ώρα (174.339 μίλια/ώρα), με τη βοήθεια μιας Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid.

Όπως γνωρίζεις από την παρακολούθηση αγώνων της Formula 1, το slipstream είναι το σημείο πίσω από ένα κινούμενο αντικείμενο όπου ο αέρας κινείται εξίσου γρήγορα με το ίδιο το αντικείμενο. Αυτό σημαίνει ότι ένα ποδήλατο κινούμενο πίσω από ένα αυτοκίνητο μπορεί να βοηθήσει τον αναβάτη να “πιάσει” ασυνήθιστα ψηλές ταχύτητες.

Το ρεκόρ σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Elvington στο Yorkshire, στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 17 Αυγούστου, στον ίδιο χώρο όπου ο Campell έσπασε το ευρωπαϊκό ρεκόρ με 250 χλμ/ώρα, έναν χρόνο νωρίτερα, πίσω από μια Cayenne Turbo.

Η Cayenne επιλέχθηκε για την ταχύτητα της και όγκο της, ώστε τόσο το ποδήλατο, όσο και ο αναβάτης του να “κρυφτούν” πίσω του, ώστε να επιταχύνουν πολύ γρήγορα και να διατηρήσουν υψηλές ταχύτητες.

Όπως θα δεις το αυτοκίνητο άρχισε να επιταχύνει μέχρι τα 240 χλμ./ώρα, με το ποδήλατο και τον αναβάτη του να ήταν “δεμένα” πάνω σε αυτό. Έπειτα, ο Campbell “αποσυνδέθηκε” από την Cayenne Turbo και ξεκίνησε να επιταχύνει με τη δύναμη που ασκούσε στα πεντάλ του ποδηλάτου.