Σε δύο εβδομάδες από σήμερα θα ανοίξουν οι πύλες της φετινής έκθεσης αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και οι διοργανωτές της, αποφάσισαν να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους της έκθεσης και στα περίπτερα των κατασκευαστών αυτοκινήτων για να αποτρέψουν τις αντιδράσεις των ακτιβιστών που διαμαρτύρονται για την κλιματική αλλαγή.

Οι διοργανωτές προετοιμάζονται για ενδεχόμενη διακοπή των εκδηλώσεων της έκθεσης από ενέργειες ακτιβιστών που διαμαρτύρονται για την επιβάρυνση που επιφέρει η χρήση του αυτοκινήτου στο περιβάλλον.

Η αστυνομία ερευνά ήδη μια ομάδα που ονομάζεται “Rocks in the Gearbox”, μετά τον βανδαλισμό περισσότερων από 40 πολυτελών οχημάτων των Jaguar, Land Rover και Aston Martin σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο Kronberg στα περίχωρα της Φρανκφούρτης, στις αρχές αυτής της εβδομάδας. Η ομάδα “Rocks in the Gearbox” ανέλαβε την ευθύνη για τους βανδαλισμούς των αυτοκινήτων.

Τα παρμπρίζ και τα παράθυρα, οι κουκούλες και τα πάνελ διαλύθηκαν με τη χρήση μεταλλικών αντικείμενων. Επίσης έσπασαν τις δύο γυάλινες πόρτες στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

Ενόψει της έναρξης της γερμανικής έκθεσης αυτοκινήτου, η ένωση των αυτοκινητοβιομηχανιών της Γερμανίας (VDA), προσπαθεί να μειώσει τις αντιδράσεις κατά των αυτοκινήτων, προσκαλώντας περιβαλλοντικούς ακτιβιστές από την Greenpeace και την Deutsche Umwelthilfe, σε συζήτηση στις 5 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, όπου μαζί με στελέχη της Daimler και της BMW θα συζητήσουν την κλιματική κρίση και την κινητικότητα του μέλλοντος.

Οι διοργανωτές προειδοποιούν τους επισκέπτες ότι θα γίνουν αυστηρότεροι έλεγχοι στην είσοδο της έκθεσης και ενδέχεται να δημιουργηθούν καθυστερήσεις και ουρές.

Η έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, γνωστή ως IAA, πρόκειται να ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 12 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 22 Σεπτεμβρίου.