Οι καιροί αλλάζουν και οι μεγάλες εκθέσεις αυτοκινήτου ανήκουν στο χθες. Δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν έχουν περίπτερα σε αυτές, με το πιο πρόσφατο παράδειγμα οι 18 αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν θα παραβρίσκονται στη φετινή έκθεση της Γενεύης.

Η έκθεση του Ντιτρόιτ αναγκάστηκε να αλλάξει ημερομηνία διεξαγωγής και από τον Ιανουάριο μεταφέρθηκε τον Ιούνιο, ως μια απέλπιδα προσπάθεια να επιβιώσει.

Όπως ανακοίνωσε η Γερμανική Ένωση Αυτοκινητοβιομηχανίας VDA, το 2019 ήταν η τελευταία φορά που διεξήχθη η έκθεση της Φρανκφούρτης, μιας και πέρυσι προσέλκυσε μόλις 550.000 επισκέπτες, όταν τα προηγούμενα χρόνια την επισκεπτόταν μεταξύ 800.000 και 900.000 ανθρώπων. Η έκθεση της Φρανκφούρτης διεξαγόταν από το 1951 και μαζί με τις εκθέσεις του Παρισιού, της Γενεύης, του Ντιτρόιτ, του Τόκιο και της Σαγκάη, ήταν μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις αυτοκινήτων.

Την θέση της θα την πάρει κάποια άλλη έκθεση που θα διεξάγεται είτε στο Βερολίνο, είτε στο Αμβούργο, είτε στο Μόναχο. Να σημειωθεί πως η έκθεση της Φρανκφούρτης διεξαγόταν κάθε δύο χρόνια, αφού εναλλάσσονταν με την έκθεση του Παρισιού. Η ανακοίνωση για το που θα διεξαχθεί η έκθεση του 2021 θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.