Η Ferrari εξηγεί γιατί θα χρησιμοποιήσει στην Monza το νέο κινητήρα της

Σχετικά άρθρα

Η Ferrari επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το νέο power unit της στον αγώνα της πατρίδας της, στην Ιταλία το επόμενο Σαββατοκύριακο, παρότι οι Haas και Alfa Romeo τον χρησιμοποίησαν στο Βέλγιο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μιλώντας στο Spa-Francorchamps το Σάββατο, ο αθλητικός διευθυντής της Ferrari, Laurent Mekies, έκανε σαφές ότι η Monza είναι μια πίστα που παίζει ρόλο η ιπποδύναμη του κινητήρα, καθώς επιπλέον 10 άλογα μεταφράζονται σε περίπου 0,2 δευτερόλεπτα ανά γύρο, και γι’αυτό θα τον χρησιμοποιήσουν εκεί.

Χαρακτηριστικά, ο Meckies δήλωσε:

Το power unit έχει την μεγαλύτερη επιρροή στην Monza απ’όλες τις πίστες. Πολλοί, συμπεριλαμβανομένου και εμάς, χρησιμοποιούν τη [Monza] για να φέρουν το τρίτο και τελευταίο power unit τους, παρόλο που ίσως έχετε δει πολλούς ανταγωνιστές μας να το κάνουν αυτό στο Spa. Αλλά υπάρχει ένας λόγος που θα τον χρησιμοποιήσουμε στην Monza -η απόδοση ενός κινητήρα μπορεί να πέσει με τη χρήση, έτσι θέλεις στην ιταλική πίστα τον πιο φρέσκο ​​κινητήρα με την υψηλότερη ιπποδύναμη του έτους.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari, Mattia Binotto, εξήγησε ότι η παράδοση του νέου κινητήρα στη Haas και την Alfa Romeo στο Βέλγιο δεν έγινε για την απόκτηση επιπλέον δεδομένων σχετικά με αυτόν και τον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων. Ο Binotto είπε επ’αυτού:

Ο λόγος για τον οποίο θα τον χρησιμοποιήσουμε στην Monza δεν είναι για να λάβουμε πραγματικά δεδομένα, γιατί από τη στιγμή που εισάγουμε ένα νέο power unit θα πρέπει να είναι αξιόπιστος, πλήρως αξιόπιστος, έχοντας πάρει έγκριση τύπου και δοκιμασμένος στο δυναμόμετρο. Ο λόγος για τον οποίο θα τον εισάγουμε στην Monza είναι γιατί έχουμε διαφορετικά σενάρια όσον αφορά τη χρήση των κινητήρων, των περιφερειακών και των διανυθέντων χιλιομέτρων, ενώ σίγουρα η παραγωγή των κινητήρων γίνεται πολύ πιο εύκολη για το εργοστάσιο όταν δεν γίνεται σε μια φάση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr