Hamilton: Απέφυγα τη σύγκρουση με τον Leclerc λόγω πρωταθλήματος

Σχετικά άρθρα

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Lewis Hamilton, βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από τον διαχύτη του μονοθεσίου της Ferrari του Charles Leclerc στον χθεσινό αγώνα στην πίστα της Monza, για πάνω από 20 γύρους, αλλά τελικά δεν κατάφερε να τον προσπεράσει.

Αμέσως μετά το μοναδικό τους pit stop, ο Hamilton βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον νεαρό Μονεγάσκο από την εξωτερική πλευρά στην είσοδο της Variante della Roggia. Ο Leclerc αμύνθηκε και πίεσε τον Βρετανό να βγει εκτός γραμμής και πίστας.

Ερωτηθείς αν θα είχε αντιμετωπίσει τον Leclerc με τον ίδιο τρόπο αν είχε κατακτήσει τον τίτλο, o Hamilton δήλωσε:

Δεν θα είχα κινηθεί προς τα δεξιά και θα είχαμε συγκρουστεί.

Σε εκείνο το σημείο, ο Hamilton ακούστηκε να λέει στο team radio ότι ο Leclerc ήταν “επικίνδυνος”, αλλά μετά το τέλος του αγώνα ο Βρετανός δήλωσε ότι ο Leclerc δεν έδειξε έλλειψη σεβασμού, περιγράφοντας το επεισόδιο ως “κλειστές μάχες”, τονίζοντας:

Δεν έχουμε πρόβλημα, δεν είμαστε σε μάχη. Τον συνεχάρη με το που βγήκα από το μονοθέσιο. Νομίζω ότι ο Charles είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς οδηγούς. Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχω έρθει τόσο κοντά με τον ίδιο. Όταν φτάνεις σε ένα νέο οδηγό μαθαίνεις να προσεγγίζει διάφορα σενάρια. Και ίσως τοποθετείς το μονοθέσιο διαφορετικά, ίσως θα κάνω καλύτερη δουλειά την επόμενη φορά.

Πηγήmotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...