Στα “σκουπίδια” πετάει η Moody’s την Ford

Σχετικά άρθρα

Ο οίκος αξιολογήσεων Moody’s, υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ford στη κατηγορία “σκουπίδια”, αφού στην έκθεσή του αναμένει πως η Ford “θα παρουσιάσει αδύναμα κέρδη και μικρή παραγωγή μετρητών στο άμεσο μέλλον“.

Η ανακοίνωση της Moody’s ήρθε σε μια κακή στιγμή για την Ford, με την Μπλε Οβάλ εταιρία να έχει ξεκινήσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης 11 δισ. δολαρίων. Η Moody’s θεωρεί πως “η Ford αναλαμβάνει την αναδιάρθρωση από μια αδύναμη θέση, καθώς η ταμειακή ροή της και τα περιθώρια κέρδους της είναι κάτω των προσδοκιών του οίκου αξιολόγησης και κάτω από την την απόδοση των αξιολογημένων επενδυτών.”

Διάβασε επίσης

Κατάρρευση κερδών για τη Ford στο 2ο τρίμηνο

Η Moody’s συνεχίζει πως δεν πιστεύει πως τα πράγματα για την Ford θα αλλάξουν τα επόμενα δύο χρόνια και αναμένει μια μακρά περίοδο αρνητικών ταμειακών ροών λόγω του προγράμματος αναδιάρθρωσης.

Διάβασε και αυτό

Η Ford απολύει 12.000 υπαλλήλους της στην Ευρώπη

Επίσης αρνητικό ρόλο στην οικονομική πορεία της Ford παίζει το γεγονός πως η ζήτηση για νέα αυτοκίνητα έχει μειωθεί, με την Ford να αντιμετωπίζει “πρωτοφανή ρυθμό αλλαγών σχετικά με την ηλεκτροκίνηση των οχημάτων, την αυτόνομη οδήγηση, την κοινή χρήση των οχημάτων και τους όλο και πιο επαχθείς κανονισμούς εκπομπών, που αυξάνουν σημαντικά το κόστος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς θα πρέπει να αναπτύξουν ηλεκτροκίνητα οχήματα, αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης και πιο αποδοτικούς κινητήρες“.

ΠηγήMoodys

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτό είναι το αποτέλεσμα αν αφήνεις να υπερθερμανθεί ο κινητήρας

Το ψυκτικό υγρό και το λάδι του κινητήρα δεν πρέπει ποτέ να αναμειγνύονται, αλλιώς το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία. Το ψυκτικό...

Η Lucid “έκαψε” άλλα 2,8 δισ. δολάρια

Για ένα ακόμη τρίμηνο η Lucid παρουσίασε καθαρές ζημιές. Συγκεκριμένα, η εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία έχει την στήριξη...