Ford: Δεν παρατείνεται η παραγωγή του Focus, παρά τη μείωση της ζήτησης των ηλεκτρικών

Σχετικά άρθρα

Η Ford ανακοίνωσε το 2022 ότι θα κλείσει τη γραμμή παραγωγής του Focus στο Saarlouis της Γερμανίας στα μέσα του 2025, βάζοντας τέλος σε ένα ακόμα ιστορικό της μοντέλο, μετά το Fiesta που είχε την αντίστοιχη μοίρα πριν δύο χρόνια.

Παρότι -μέχρι στιγμής- δεν είναι επιτυχής η εύρεση αγοραστή για το εν λόγω εργοστάσιο και ταυτόχρονα η ζήτηση για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα κλονίζεται, η αμερικάνικη εταιρία αναφέρει δεν έχει κανένα σχέδιο να επεκτείνει την παραγωγή του Focus.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Ford Ευρώπης Martin Sander είπε ότι η εταιρία του παραμένει προσηλωμένη στην κατάργηση των μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης και στην πρόοδο για τη μεταστροφή προς την ηλεκτροκίνηση, τονίζοντας:

Μακροπρόθεσμα, εξακολουθούμε να είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι τα ηλεκτρικά θα είναι το μέλλον και θα δούμε σημαντική αύξηση του όγκου.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα έχουμε μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων -τόσο στον τομέα των επιβατικών οχημάτων όσο και στον τομέα των επαγγελματικών μας οχημάτων- και είμαστε αρκετά ευέλικτοι για να προσαρμοστούμε στη ζήτηση της αγοράς.

Για τα επόμενα δύο χρόνια, έχουμε μια ευρεία επιλογή. Βασικά, οι πελάτες μας έχουν τη δυνατότητα επιλογής να επιλέξουν αυτό που θέλουν.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Ford έχει προσαρμόσει τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις των ηλεκτρικών, υπό το φως της επιβράδυνσης της υιοθέτησης σε σχέση με τις αρχικές της υποθέσεις και εκτιμήσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lancia Ypsilon HF με 240 άλογα και Rally 4 HF

Η Lancia αποκάλυψε σήμερα την HF έκδοση της Ypsilon, που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο 2025. Είναι αμιγώς ηλεκτρική και αποδίδει 240 άλογα. Ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί...

Στις εκθέσεις το ανανεωμένο Ford Kuga [Τιμές]

Το ανανεωμένο Ford Kuga είναι το μεσαίο SUV που έρχεται για μια ακόμα φορά να ανατρέψει τα δεδομένα και στη νεότερη γενιά του, προτάσσοντας...

Με επιπλέον κόστος η μεταφορά των ηλεκτρικών οχημάτων με τα πλοία

Τον προβληματισμό τους για το πώς θα διαχειριστούν τη μεταφορά των ηλεκτρικών οχημάτων εν όψει της έναρξης της θερινής σεζόν εκφράζουν παράγοντες της ακτοπλοΐας....