Η κυβέρνηση του Νέου Δελχί στην Ινδία, σε μια ακόμη προσπάθεια του να περιορίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση, πήρε την απόφαση να απαγορεύσει την κυκλοφορία του 50% του συνόλου των αυτοκινήτων καθημερινά, το διάστημα μεταξύ 4 και 15 Νοεμβρίου.

Η κίνηση των αυτοκινήτων θα επιτρέπεται κάθε δεύτερη ημέρα, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα. Τα αυτοκίνητα θα κινούνται καθημερινά αναλόγως με το εάν οι πινακίδες κυκλοφορίες τους τελειώνουν σε μονό ή ζυγό αριθμό.

Η Ινδία είναι η τρίτη χώρα με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως και φιλοξενεί 14 από τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου. Σύμφωνα με έρευνα της Greenpeace, 2,3 εκατ. άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην Ινδία κάθε χρόνο λόγω της μεγάλης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με τους θανάτους από χρήση καπνού να είναι μόλις ένα κλάσμα μεγαλύτεροι, προσθέτοντας ότι 3% του ΑΕΠ της χώρας, χάθηκε λόγω των επιπέδων του τοξικού νέφους.

Tο Νέο Δελχί είναι η πιο μολυσμένη πόλη της Ινδίας, με τις συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων να είναι 13 φορές πάνω από το ετήσιο όριο που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.